29 / 03 / 2024

Kocaeli'de kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

Kocaeli'de kentsel dönüşüme ihtiyaç var!

Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği (KYMD) Başkanı Zekai İren, kentimizde uygulanan 3,5 kat uygulamasının yeniden düzenlenmesini ve normlara uygun hale getirilmesini istediklerini söyledi.



Kocaeli Yapı Müteahhitleri Derneği (KYMD) Başkanı Zekai İren, kentimizde uygulanan 3,5 kat uygulamasının yeniden düzenlenmesini ve normlara uygun hale getirilmesini istediklerini söyledi.Dernek tarafından konu hakkında bir de çalıştay düzenlendi. Çalıştayın sonuç bildirgesi ise hazırlık aşamasında. Kentsel dönüşüm projeleri kapsamında ihtiyaç duyulan çalıştayın faydalı geçtiğini söyleyen İren, konunun mart ayında yeniden ele alınacağını söyledi.


Dernek başkanı Zekai İren, “Bu konuda Büyükşehir’in bir imar çalışması var. Kocaeli’de acilen bir kentsel dönüşüme ihtiyaç var. Yaşanan depremde hasar görmüş binalarımız var. Kentimizde 3 bin 760 mezar bina bulunuyor. Bunların kentsel dönüşüme çevrilmesi noktasında en büyük engel, yüksek binaların yıkılarak yerine 3-4 katlı bina teklif edilmesi” dedi.



“BÜYÜKŞEHİR İLE GÖRÜŞÜLECEK”

Mart ayı içerisinde Büyükşehir Belediyesi ve ilgili birimlerle bir araya geleceklerini dile getiren İren, şöyle konuştu: “İlimizdeki kat artışının normlara uygun hale getirilmesi için detaylı bir rapor hazırladık. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu’da konuya sıcak bakıyor. Önümüzdeki ay bölgelerine göre yasal normları uygulamak için çalışma başlatacağız. Biz hem müteahhit, hem halk kazansın istiyoruz. Kentimiz artık farklı mimarilere kucak açmak zorunda. Binalarımızı zemine yayarak çevreci olunmaz.”


Kocaeli Gazetesi 



Geri Dön