18 / 04 / 2024

Kocaeli'de ulaşım projelerine hız verildi!

Kocaeli'de ulaşım projelerine hız verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu toplantıda yaptığı açıklamada, “GOSB ve diğer organize sanayi bölgelerinin otoyol bağlantıları için proje çalışmalarımız sürüyor. Yakın zamanda netlik kazanacak" dedi




Gebze Organize Sanayi Bölgesi Yönetimini (GOSB) ve Arçelik LG Fabrikası’nı ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, burada kurumlar arası iletişim ve işbirliğinin öneminin üzerinde durdu. GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, Başkan Vekili Ümit Şişmanoğlu ve Bölge Müdürü Zeynep Nil Sönmez’in eşlik ettiği ziyarette, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na organize sanayi bölgelerinin ulaşım projelerine dönük isteklerini paylaştılar. Karşılıklı fikir alışverişinde Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Yeni Kocaeli Yeni 100 Proje kapsamında yapılacak kavşaklar ve otoyol bağlantı geçiş yolları hakkında GOSB yetkililerinin merak ettiği sorulara da cevap verdi. GOSB Bölge Müdürü Zeynep Nil Sönmez’in de gerçekleştirdiği sunumda diğer Organize Sanayin Bölgelerinin de üretim noktasında daha verimli olunabilmesi için ulaşım projelerinin ortak çalışmayla çözülebileceğini belirtti. Ziyarette Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba da hazır bulundu.


“ULAŞIM PROJELERİMİZ HALKIMIZ İÇİN”


Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu toplantıda, “GOSB ve diğer organize sanayi bölgelerinin otoyol bağlantıları için proje çalışmalarımız sürüyor. Yakın zamanda netlik kazanacak. Burada gerçekleştireceğimiz hizmet büyük anlamda hem şehrimize hem de insanımıza ulaşım konusunda büyük bir yaşam kolaylığı sağlayacak. Yan yolların bağlantıları ve kavşak düzenlemeleriyle daha kaliteli bir ulaşım için adım atacağız. İlerleyen yıllarda ise raylı sistemleri bu bölgelerimizde aktif kılabilmek için bakanlık nezdinde de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ulaşım projelerine hız vererek, halkımızın ve sanayicimizin daha mutlu ve üretken olduğu bir şehir imar etmeye çalışıyoruz” dedi. GOSB Yönetim Kurulu Başkanı Vahit Yıldırım, Başkan Karaosmanoğlu’na yaptıkları sunum sonrasında günün anlamını içeren teşekkür plaketi hediye etti.


“ARÇELİK LG KLİMA FABRİKASINI ZİYARET ETTİ”


Gebze Organize Bölgesi yönetimini ziyaretinde sonra Arçelik LG Klima fabrikasını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, burada üretim teknolojisi ve çalışan personel hakkında bilgi aldı. Fabrika Müdürü Ahmet Sakızlı ve Üretim Müdürü Koray Özbulut’un fabrika hakkında bilgi verdiği Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu üretim bantlarını da gezdi. Üretilen teknolojinin geldiği noktada sevindirici gelişmelerin yaşandığını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Çalışanlarımızın üretimdeki kalitesi dünya üzerinde dikkatleri çekiyor. İnsanımız üretiyor ve AR-GE olarak da markalarımız üzerine düşen görevi yerine getiriyor. 2023 hedefinde koşan ve üreten Türkiye, katma değeri yüksek ürünlerle dünyada daha fazla söz sahibi olacaktır. İnanıyorum ki ülkemizde ki istikrar sürdükçe dünya üzerinde yeni oluşacak pazarlarda firmalarımız yerini daha güçlü biçimde alacaktır” ifadelerini kullandı.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön