28 / 03 / 2024

Kocaeli'deki tarihi bina yıkıldı!

Kocaeli'deki tarihi bina yıkıldı!

Kocaeli'deki tarihi bir bina çökme noktasına gelmişti. Çevre esnafının da şikayetleri üzerine bu binanın önce önüne güvenlik şeridi çekilmiş ve daha sonra da çatısının caddeye doğru bakan ve yayalar için tehlike arz eden kısmı yıkıldı.




Kocaeli'deki tarihi bir bina çökme noktasına gelmişti. Çevre esnafının da şikayetleri üzerine bu binanın önce önüne güvenlik şeridi çekilmiş ve daha sonra da çatısının caddeye doğru bakan ve yayalar için tehlike arz eden kısmı yıkıldı.Vatandaşlar unutulan bu tarihi yapının kapısını masa ile kapatarak korumaya çalışıyordu.

 

DEFALARCA HABER YAPMIŞTIK

Şahabettin Bilgisu Caddesi üzerinde bulunan bu tarihi bir binaların kaderine terk edilmesiyle ilgili defalarca haberler yapmıştık. Ancak yetkililer hep bu haberleri görmezden gelmiş ve bu tarihi binaların tehlikeli duruma gelmesini adeta bekledi. Son olarak yaptığımız haberde yine bu söz konusu binaların tehlike arz ettiğini ve artık önlem alınması gerektiği vurgulamıştık. Belediye yetkilileri bu haberlerimizden dolayı oluşan komuoyundan dolayı olmalı ki binalara müdahale etti.

 

ONARMAK YERİNE ÇÖKMESİNİ BEKLEDİLER

Katıldıkları hemen her toplantıda tarih koridoru projelerinden övünerek bahseden İzmit Belediyesi yetkilileri tarihi yapıların korunması konusunda yeterli çalışmaları yapmayarak bu binaların çürümesine göz yumarak ilimiz tarihi dokusunun bozulmasına seyirci kalıyor. Son olarak çatısı çökme bir kısmı çöken binanın caddeye bakan kısmını onarmak yerine yıkan yetkiler tarihe sahip çıkma konusunda neler yaptıklarını ortay koymuş oldu.




Manşet Kocaeli


Geri Dön