26 / 04 / 2024

Kocaeli'de 1999 depreminde zarar gören 2 bina yıkıldı!

Kocaeli'de 1999 depreminde zarar gören 2 bina yıkıldı!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 2 bina yıkıldı...



1999 yılında yaşanan Marmara Depremi'nde bir çok binanın yıkıldığı Kocaeli’yi depreme hazırlamak için sözler veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, bu kapsamda 1999 Marmara Depreminde zarar gören Kocaeli Karamürsel İlçesindeki binaya ilk kepçeyi kendi vurdu. Kocaeli'de depreme hazırlık ve vatandaşların can güvenliği için tehdit oluşturan yapılar yıkılıyor.

TEHLİKE ARZ EDEN BİNALAR


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden en çok etkilenen şehirde hasar gören ve atıl durumda olduğu için tehlike taşıyan  yapıların yıkım çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda ilçe belediyeleri tarafından bildirilen yapılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlama Şube Müdürlüğü tarafından yoğun önlemler alınarak yıkılıyor. İl genelinde gerçekleştirilecek  olançalışmaların ilk ayağı Körfez İlçesinden başlatıldı.

Kocaeli de 1999 depreminde zarar gören 2 bina yıkıldı!

2 BİNA YIKILDI, 8 BİNA YIKILACAK


Körfez Belediyesi tarafından bildirilen toplam 10 bina Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlama Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yıklacak. Bu kapsamda Yeni Yalı Mahallesi’nde yer alan 2 bina yıkıldı. Yoğun önlemlerin alındığı yıkım çalışmaları sorunsuz olarak tamamlandı. Kocaeli Körfez'de yer alan 8 bina da daha sonra yıkılacak.

İzmit Önder Apartmanı yıkımı bekliyor!


Geri Dön