26 / 04 / 2024

1999 depreminde hasar gören binalar

1999 depreminde hasar gören binalar

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara Depremi'nde ağır hasar gören 2 bina yıkıldı...

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

Beklenen büyük İstanbul depreminde beş yüz bin bina hasar alacak!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği Kentsel Dönüşüm Paneli’nde önemli açıklamalar yaptı. Başkan Çalık 1999 yılı öncesi yapılan yapıların dönüştürülmesi gerektiğini söyledi.

Büyük İstanbul depreminde en riskli üç ilçenin röntgeni çekildi: Kaç bina hasar görecek? Mahalle mahalle açıklandı!

Esenyurt, Büyükçekmece ve Küçükçekmece'deki deprem riskli rakamlarla açıklandı. Peki beklenen büyük İstanbul depreminde bu ilçelerde kaç bina hasar görecek?

İstanbul'daki binaların yüzde 70'i 1999'dan önce yapıldı: 7.5 şiddetli depremde 491 bin bina hasar görecek!

Mevcut binaların yüzde 70’inin 1999'dan önce yapıldığı İstanbul'da riskli binadan kurtulmak zor. Kiracılar, “Bu kiralarla nereye gideceğim?” derken; ev sahipleri de daire başı ortalama 1 milyon liralık yenilemeyi karşılayamıyor...

İBB, mahalle mahalle paylaştı! İstanbul depreminde en çok kayıp bu mahallelerde olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deprem gündeminde,  beklenen İstanbul depreminde nerelerin en ağır hasarı alacağını,  beklenen ölü ve yaralı sayılarını tek tek açıkladı. Rakamlar tüyler ürpertici! İşte detaylar…

99 Depremi'nde Borsa Başkanı olan Birsen, Borsa'da yaşananları anlattı

1999 depreminde borsanın başındaki Osman Birsen, bu hafta borsada yaşanan deprem yağmasının nasıl yapıldığını anlattı:

İstanbul için korkutan senaryo: Büyük depremde hasar görecek bina sayısı arttı!

Uzmanlar İstanbul'da 2030'a kadar 7 ve üzerinde bir deprem yaşanma ihtimalinin yüzde 64 olduğuna dikkat çekiyor. Peki İstanbul için korkutan deprem senaryosunda neler yer alıyor? Büyük İstanbul depreminde kaç binanın hasar göreceği tahmin ediliyor? İşte ayrıntılar...

Gölcük depreminde hasar gören 6 katlı bina yıkılıyor!

Gölcük'te deprem sonrası yıkımlar devam ederken, tehlike arz eden binalarda tahliye edilerek yıkılıyor

Ahmet Ercan'dan Düzce depremi açıklaması!

Düzce'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yapan Deprem Uzmanı Ahmet Ercan "Orada bir enerji açığı vardı. Oradaki enerji boşaldı. 1999 depreminde enerji açığı vardı boşaldı" şeklinde konuştu.

Kocaeli'de 25 bin bina hasarlı!

İzmit'te 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gören riskli binaların yıkımı devam ediyor. Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kahraman Bulut bölgede yıkılması gereken çok sayıda bina olduğunu dile getirdi.

Büyük İstanbul depreminde 491 bin binanın hasar alması bekleniyor!

İstanbul'da olması beklenen 7,5 ve üzeri bir depremde 13 bin 492'si çok ağır olmak üzere 491 bin binanın hasar alacağı tahmin ediliyor. 

Büyük İstanbul depreminde kaç bina hasar alacak?

Olası İstanbul depremine yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ederken İstanbul Büyükşehir Belediyesi ilçe genelinde deprem sonucu kaç binanın yıkılıp kaçının hasar alacağına yönelik araştırma gerçekleştiriyor. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi binası için karar verildi!

30 Ekim'de İzmir depreminde hasar gören İzmir Büyükşehir Belediyesi Binası'nın akıbeti belli oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’ne binanın güçlendirme seçeneği konusunda hazırlatılan teknik raporda bilim insanları binanın güçlendirilmesi yerine yenisi inşa edilmesine karar verildi.

1999 depreminde hasar gören binalar Haberi

1999 depreminde hasar gören binalar

1999 yılında yaşanan Marmara Depremi'nde bir çok binanın yıkıldığı Kocaeli’yi depreme hazırlamak için sözler veren Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, bu kapsamda 1999 Marmara Depreminde zarar gören Kocaeli Karamürsel İlçesindeki binaya ilk kepçeyi kendi vurdu. Kocaeli'de depreme hazırlık ve vatandaşların can güvenliği için tehdit oluşturan yapılar yıkılıyor.

TEHLİKE ARZ EDEN BİNALAR


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden en çok etkilenen şehirde hasar gören ve atıl durumda olduğu için tehlike taşıyan  yapıların yıkım çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Bu kapsamda ilçe belediyeleri tarafından bildirilen yapılar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlama Şube Müdürlüğü tarafından yoğun önlemler alınarak yıkılıyor. İl genelinde gerçekleştirilecek  olançalışmaların ilk ayağı...