19 / 04 / 2024

İzmit Önder Apartmanı yıkımı bekliyor!

İzmit Önder Apartmanı yıkımı bekliyor!

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde bulunan ve Pisa Kulesi'ne benzeyen Önder Apartmanı için yıkım kararı alınmıştı. Tahliye edilen bina yıkıma hazır hale geldi. 



1999 depreminde meydana gelen Marmara Depremi ile temelinde kayma meydana gelen ve eğilmesi nedeniyle yamuk görünen Önder Apartmanı için yıkım kararı alındı.

Sabah'tan Abbas Çakar'ın haberine göre;  Kocaeli Valiliği tarafından ilgili kurumlara yaptırılan incelemeler neticesinde apartmanın tehlike arz ettiği ve halkın can güvenliğini tehlikeye attığı belirtilerek yıkımı talep edildi. 

İzmit Belediyesine gönderilen yazı sonrası Nisan ayının başında yapılan Encümen Toplantısında, gerçekleşen incelemeye ait raporların açıklanması sonrasında, yıkıma karar verildi. Apartman kısa sürede tamamen tahliye edilerek yıkımı beklemeye başladı.

İzmit Önder Apartmanı yıkımı bekliyor!

ÇALIŞMA YAPILIYOR 

İzmit Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü kontrolünde Önder Apartmanı'nın yıkım işlemleri gerçekleşecek. Apartmanın yıkım aşaması için İzmit Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'nün kapsamlı bir şekilde çalıştığı bu çalışma sonrasında da apartmanın yıkılacağı belirtildi. 

İzmit'teki eğik binalar için yıkım kararı!


Geri Dön