28 / 03 / 2024

Bingöl'deki metruk bina yıkıldı!

Bingöl'deki metruk bina yıkıldı!

Bingöl'de madde bağımlıların kullandığı metruk bina Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve belediye ekipleri tarafından yıkıldı.



Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve belediye ekipleri, madde bağımlıların mesken tuttuğu Merkez Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi, Veysel Ersoy sokaktaki metruk yapıyı yıktı.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bingöl Belediyesi konu ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "Bahse konu mahallede metruk yapıyı mesken olarak kullanan kişiler, çevredeki insanlar için tehdit oluşturuyordu. Yıkım için resmi işlemler tamamlandıktan sonra çevrede güvenlik önlemi alınarak yıkım gerçekleştirilmiştir. Metruk yapı yıkılarak madde kullanımının önü alınmıştır. Çalışmalar kapsamında şimdiye kadar 74 işgal, 103’ü metruk yapı olmak üzere 177 yapı yıktırıldı. İlimizde madde kullanımını önlemek ve gençleri bu bataklıktan kurtarmak için çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerce tespit edilen yapılar gerekli hazırlıklar tamamlandıktan sonra yıkılıyor. Madde kullanımını önleme noktasında vatandaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Özellikle metruk yapılarda uyuşturucu kullanımı gören vatandaşlarımız belediye ve emniyet müdürlüğüne müracaatta bulunsun. 155 polis imdat hattını arayarak da durumu bildirebilirsiniz" ifadeleri yer aldı. 


Geri Dön