20 / 04 / 2024

Kocaeli'nde atıksu arıtma tesisleri İSU denetiminde inşa ediliyor!

Kocaeli'nde atıksu arıtma tesisleri İSU denetiminde inşa ediliyor!

Kocaeli il genelinde 17 adet atıksu arıtma tesisi işleten İSU Genel Müdürlüğü, biri ileri biyolojik olmak üzere 3 adet atıksu arıtma tesisinin de inşaatını sürdürüyor.



Köylerde bile arıtma tesisi inşa ederek atıksuları arıtan kurum, Türkiye'de bir ilk olarak hizmete aldığı SCAOA Merkezi ile arıtma tesisleri ile kollektör hatlarının elektronik olarak uzaktan takip ve müdahale ile kontrol altında bulunduruyor. 


İşlettiği tesisler ile atıksu arıtma oranını Kocaeli'nde yüzde 99 seviyesine çıkaran İSU, atıksular nedeniyle çevrenin kirlenmesine de yaptığı denetim çalışmaları ile göz açtırmıyor. İSU Arıtma Tesisleri Daire Başkanlığı'na bağlı Denetim ve Ruhsatlandırma Şube Müdürlüğü ekipleri. denetim çalışmalarını il genelinde 3 vardiya halinde 7 gün 24 saat yapıyor. 



YASAL İŞLEMLER UYGULANIYOR 


Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yürütülen denetimlerde, yönetmeliklere uygun olmayan atıksuları deşarj yapan firmalara yönetmelikte öngörülen şartları sağlayıncaya kadar yasal işlemler yapılıyor. Gerektiğinde yürürlükteki mevzuatın öngördüğü diğer yasal ve idari işlemlere başvurularak Kocaeli Valiliği. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ile İSU ilçe Şube Müdürlükleri'ne gerekli bildirimler de yapılıyor. 


Yeni Şafak


Geri Dön