23 / 04 / 2024

Kocaeli Belediyesi köylere atıksu arıtma tesisleri kuruyor!

Kocaeli Belediyesi köylere atıksu arıtma tesisleri kuruyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kent genelinde faaliyete soktuğu onlarca atıksu arıtma tesisi ile atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermesini önlüyor




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi atıksuların yüzde 98’ini arıtarak denize ulaşmasını sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi, Türkiye de bir ilke imza atarak yalnızca kent merkezlerinde değil köylerde de atıksu arıtma tesisi kuran belediye oldu.




KÖYLERİN KENTTEN FARKI KALMADI


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi birçok Avrupa ülkesinde bile bulunmayan sistemi hayata geçirdi. Artık Kocaeli’nin köylerinin atıksuları arıtılıyor. Köyler de atıksuların arıtılması yanında içme suyu arıtma tesisleri, köy yollarının asfaltlanması, çocuk parkları, köy konakları, köy fırınları ve benzeri gibi çok sayıda hizmet köylere ulaştırılıyor. Köylerin artık kentlerden farkı kalmadı.


ÇEVRE VE İNSAN SAĞLIĞI KORUNUYOR


Büyükşehir Belediyesi, İzmit Körfezi’nin ve Karadeniz’in kirletilmesinin önüne geçmek için çalışmalarını büyük bir kararlılıkla sürdürüyor. Atıksu arıtma tesislerini yenileyen, Gebze Atıksu Arıtma Tesisi gibi büyük bir projeyi kente kazandıran Büyükşehir, köylerde de atıksu arıtma tesisleri kurarak çevre kirliliğini minimuma indirmek amacıyla çalışmalar yapıyor. Atıksuları, atıksu arıtma tesislerine gönderilmesi mümkün olmayan yerleşim birimleri için modüler atıksu arıtma tesisleri inşa ediliyor.




KANDIRA BAĞIRGANLI MODÜLER ATIKSU ARITMA TESİSİ


Kandıra’nın Bağırganlı Köyü’ne, 3000 kişilik 600 m3/gün paket atıksu arıtma tesisi yapıldı. Tesise köyün atıksuları direkt bağlanıyor. Sarısu, Seyrek köylerinin atıksuları ile Merkez Erikli, Hediyeli, Akıncı, Çerçili, Antaplı, Hacımazlı, Safalı, Çalköy ve Doğancılı köylerinin fosseptiklerinden çekilen atıksular da vidanjörle taşınıyor.


KARAMÜRSEL VALİDEKÖPRÜ MODÜLER ATIKSU ARITMA TESİSİ


1500 kişilik 240 m3/gün kapasiteli tesisi Valideköprü, Semetler, İnebeyli – Paşağı Mahallesi, Yalakdere–Aşağı Mahalle kolektör sistemiyle Fulacık, Çamdibi, Karaahmetli, Akçat, Tahtalı, Kadriye, Avcı fosseptiklerine ait (vidanjör ile taşıma) evsel nitelikli atıksuları bertaraf etmek üzere tasarlandı.


İZMİT AKMEŞE MODÜLER ATIKSU ARITMA TESİSİ


2000 kişilik 300 m3/gün kapasiteli tesisi, Akmeşe Köyü’nün (kolektör sistemi ile) bölgedeki köylerin (vidanjörle taşıma ile) evsel nitelikli atıksularını bertaraf etmek üzere tasarlandı.


DERİNCE ÇAVUŞLU MODÜLER ATIKSU ARITMA TESİSİ


1800 kişilik 300 m3/gün kapasiteli tesisi, Çavuşlu, Cumaköy, Karagöllü ve bölge mköyleri ile atıksularını vidanjörle taşınmaya uygun durumda olan yakın köylerin evsel nitelikli atıksuları bertaraf etmek üzere tasarlandı.




İZMİT HAKKANİYE MODÜLER ATIKSU ARITMA TESİSİ


600 kişilik 150 m3/gün kapasiteli tesisi, Kulmahmut, Hakkaniye, Kaynarca, Böğürgen, Fethiye, Sefer köylerinin evsel nitelikli atıksuları bertaraf etmek üzere tasarlandı. Atıksuları vidanjörle taşınmaya uygun durumda olan köyler: Şahinler, Bulduk, Çağırgan, Süverler, Gökçeören, Nebihoca, Sarışeyh, Kısalar.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön