27 / 04 / 2024

Kocaeli’nde kaç müteahhit var? Kaçı aktif?

Kocaeli’nde kaç müteahhit var? Kaçı aktif?

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Faruk Mamik, ekonomik krizin derinden etkilediği inşaat sektörüne dair rakamsal açıklamalarda bulundu...



Ahmet Akçaalan’ın sunduğu Kocaeli TV ekranlarında yayınlanan Ters Köşe programına konuk olan Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Faruk Mamik gündemle ilgili açıklamalar yaptı. 

Kocaeli’nde kaç müteahhit var? Kaçı aktif?

ALMANYA’DAN FAZLA MÜTEAHHİT KOCAELİ’NDE VAR!

Bugün Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre Mamik, “Kocaeli’nde Almanya’dan çok fazla müteahhit var. Almanya’da 5600 müteahhit var, Kocaeli’nde ise 5 bin 700 müteahhit var. Bu içler acısı bir durum. Bunun kaynaklanmasının en büyük nedeni, müteahhit yasasının olmayışıdır. Şimdi ise bir yasa geçirdik. Elini kolunu sallayan müteahhit olamayacak. İlk başlangıçta bin metre kare yapacaksınız, o bina bitince 2 bin metrekare müteahhit yapacaksınız. Yasa bu yönden iyi oldu” dedi.

100 MÜTEAHHİT AKTİF VAR!

Mamik, “Krizde en büyük sıkıntıyı yaşayan müteahhitlerdir. Çünkü kriz inşaat sektörünü vurdu. Aktifliğe bakarsak 5 bin 700 müteahhitten sadece 100’e yakını aktiftir. Kriz en büyük zarar inşaat sektörüne vurdu. Ülke genelinde konut fazlalığı var. Ülke genelinde 440 bin müteahhit var. 10 yıl boyunca inşaat sektörü çok hızı ilerledi. İnşaat sektöründe yaşanan kriz alt 200 firmayı etkilemiş oldu.” diye konuştu.


Geri Dön