19 / 04 / 2024

kocael

kocael

Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Faruk Mamik, ekonomik krizin derinden etkilediği inşaat sektörüne dair rakamsal açıklamalarda bulundu...

Derince Piri Reis Kültür Merkezi'nin ihalesi 3 Mayıs'ta!

Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut’un, “İlçemizin prestij projesi” dediği Piri Reis Kültür Merkezi ve Yelken Kafe Restaurant’ın ihalesi 3 Mayıs’ta yapılacak.

Başiskele'de yeşil alanlar imara açıldı!

Büyükşehir Belediye Meclisi temmuz ayı oturumunda başta Başiskele olmak üzere ilçelerdeki birçok yeşil alan imara açıldı. CHP, yeşil alanların imara açılmasına itiraz etti ancak AKP’li üyelerin çoğunluk oylarıyla teklifler meclisten geçti

İstanbul-Kocaeli hattındaki arsalar lojistik yatırımıyla değerleniyor!

Üçüncü Köprü ve otoyolu nedeniyle İstanbul-Kocaeli hattı üzerinde kurulmaya başlayan lojistik merkezleri bölgede arsaların değerlenmesine neden oldu. Tüm projelerin tamamlanmasıyla 5 yıl içinde bölgede lojistik arzının 11.1 milyon metrekareye ulaşması bek

Derince'ye Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi geliyor!

KOCAELİ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Şenol Ergüney, Derince Asker Hastanesi ile Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasındaki arsaya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi'nin yapılacağını söyledi.

Gebze-Darıca Metro Projesi kente değer katacak!

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi kent ulaşımına yönelik dev projeleri hayata geçirmeye devanı ediyor. Bu kapsamda kent merkezinde Akçaray tramvay hattı çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Gebze- Darıca Metro Projesi için kolları sıvadı.

Darıca'daki Fatih Koleji'ne el konuldu!

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde, Fethullahçı Terör Örgütü ile ilişkisi olduğu iddiasıyla mühürlenen Fatih Koleji'ne el konuldu. Fatih Koleji'nde demirbaş sayımı yapılırken, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim edilmesi için işlem başlatıldı.

Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında Sanayi, Denizevler ve Sivritepe bölgelerindeki yer sahipleri ile görüşülerek, anlaşmalar sağlanmaya başladı.

Kocaeli'de eski köylerin alt yapısı yenileniyor!

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi ile İSU Genel Müdürlüğü'nün yaptığı üst ve altyapı çalışmaları ile eski köyler cazibe merkezi haline geliyor.

Kocaeli Akçaray Tramvay Hattı'na 200 metre ray döşendi!

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin kent içersindeki ulaşımı rahatlatmak amacıyla hayata geçirdiği Akçaray tramvay hattında gidiş ve geliş olmak üzere 200 metre ray döşendi.

İNTEMAK'15 Fuarı'na 117 inşaat firması katıldı!

KOCAELİ Ticaret Odası (KOTO) öncülüğünde düzenlenen (İNTEMAK'i5, 117 firmanın ürünlerini sergilemesinin yarı sıra 4 günde yüzlerce yerli ve yabancı işadamını da buluşturdu.

Pekdemir İnşaat Evimiz Kocaeli 730 günde tamamlandı!

KOCAELİ'NİN en büyük markalı konut projesi Evimiz Kocaeli'de, Pekdemir İnşaat tarafından 730 günde tamamlanan 936 konuttan yüzde 90'ı satıldı ve daireler, 1 Temmuz tarihinden başlayarak sahiplerine teslim edildi.

Evimiz Kocaeli'nde hemen teslim evler sıfır faizle satışta!

KOCAELİ'NİN en büyük markalı konut projesi Evimiz Kocaeli'de 936 konuttan yüzde 90'ı satıldı ve daireler, 1 Temmuz'dan başlayarak sahiplerine teslim edildi. Projede satışı devam eden daireler için yeni bir kampanya başlatıldı.

Kocaeli Lastik İş Sendikası’nın otel inşaatından düşen işçi öldü!

KOCAELİ’nin Başiskele İlçesi’nde Lastik İş Sendikası’nın yaptırdığı 5 yıldızlı otel inşaatında çalışan 45 yaşındaki Ahmet Yıldız, 2’nci kattan düşerek öldü.

Kocaeli Akçaray hattındaki eğlence mekanları yıkılacak!

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi’nin ’Akçaray’ adlı tramvay projesi çalışmaları kapsamında, hat üzerinde yıkılacak binalar arasında alkollü eğlence yerleri de bulunuyor. 16 dönümlük arazide kendilerine yer yapılması önerisinin kabul edilmediğini söyledi.

Kocaeli Umuttepe Öğrenci Yurdu 550 günde bitecek!

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi öğrencilerinin yararlanacağı Umuttepe'de 430 kişi kapasiteli öğrenci yurdu yapımı için ihale gerçekleştirdi. İhaleye 5 firma teklif verdi.

Naturalm Çiftlik Evleri'nde son 15 villa satışta!

KOCAELİ Karamürsel'de hayata geçirilen Naturalm Çiftlik Evleri'nde son 15 villa, 300 bin TL'den başlayan avantajlı fiyatlarla satısa sunuldu.

kocael Haberi

kocael

Ahmet Akçaalan’ın sunduğu Kocaeli TV ekranlarında yayınlanan Ters Köşe programına konuk olan Kocaeli Müteahhitler Birliği Başkanı Faruk Mamik gündemle ilgili açıklamalar yaptı. 

ALMANYA’DAN FAZLA MÜTEAHHİT KOCAELİ’NDE VAR!

Bugün Kocaeli Gazetesi'nde yer alan habere göre Mamik, “Kocaeli’nde Almanya’dan çok fazla müteahhit var. Almanya’da 5600 müteahhit var, Kocaeli’nde ise 5 bin 700 müteahhit var. Bu içler acısı bir durum. Bunun kaynaklanmasının en büyük nedeni, müteahhit yasasının olmayışıdır. Şimdi ise bir yasa geçirdik. Elini kolunu sallayan müteahhit olamayacak. İlk başlangıçta bin metre kare yapacaksınız, o bina bitince 2 bin metrekare müteahhit yapacaksınız. Yasa bu yönden iyi oldu” dedi.

100 MÜTEAHHİT AKTİF VAR!

Mamik, “Krizde en büyük sıkıntıyı yaşayan müteahhitlerdir. Çünkü kriz inşaat sektörünü vurdu. Aktifliğe bakarsak 5 bin 700 müteahhitten sadece 100’e yakını aktiftir. Kriz...