29 / 03 / 2024

Dubai Port Limanı inşaatı için eylem yapıldı!

Dubai Port Limanı inşaatı için eylem yapıldı!

Kocael'nin Körfez ilçesinde, Yarımca sahilinde yapımı devam eden 'Dubai Port Limanı ve Yarımca Konteyner Terminali' inşaatı Kocaeli'ndeki kitle örgütü tarafından protesto edildi...



Kocael'nin Körfez ilçesinde, Yarımca sahilinde yapımı devam eden 'Dubai Port Limanı ve Yarımca Konteyner Terminali' inşaatı Kocaeli'ndeki kitle örgütü tarafından protesto edildi. Kitle örgütü temsilcileri mahkeme kararına uymadığını belirttiler. Dubai Port yöneticileri hakkında da Körfez Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. 


Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, Yarımca sahilinde yapımı devam eden 'Dubai Port Limanı ve Yarımca Konteyner Terminali' inşatı Kocaeli'ndeki kitle örgütü tarafından protesto edildi. Kitle örgütü temsilcileri mahkeme kararına uymadığını belirttikler Dubai Port yöneticileri hakkında da Körfez Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.


Dubai Port inşaat alanı önündeki protestoya bazı kitle örgütü temsilcileri ve Mimar Sinan Mahallesi sakinleri katıldı. Grup adına açıklama yapan Körfez İlçesi Mimar Sinan Mahallesi sakinlerinden Ahmet Yılmaz, Dubai Port yetkililerinin yargıyı dinlemediklerini vurgulayarak şunları söyledi; "Açılan davalar sonucu Danıştay 14'üncü Daire’nin verdiği liman inşaatını durdurma kararına rağmen, Dubai Port yetkililerinin karara uymadıklarını gözlemliyoruz. 4 Ekim 2014 günü tebliğ edilen kararın ardından 4 ay geçmesine rağmen karar bir gün dahi uygulanmamıştır. Kararı uygulamayan Dubai Port yetkilileri temyiz başvurusu yapıp kararı bozabileceklerini zannetmişlerdir. Ancak yapılan itiraza Danıştay’dan tokat gibi bir karar çıkmıştır."


SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU  


Anayasa’nın 138'inci maddesinin, 'idareler yargı kararlarının gereklerini en geç 30 gün içerisinde yerine getirmekle yükümlüdür' dediğini kaydeden Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü; "Ancak kararın ardından 4 ay geçmesine rağmen hala Dubai Port’un kaçak inşaatı devam etmektedir. Firma ve devlet yetkililerini buradan uyarıyoruz. Makamlar gelip geçicidir. Devran döner saltanatınız çöker ve bu hesap sizden sorulur."


Yılmaz mahkeme kararına uymayan Dubai Port ve Ereğli Demir Çelik firma yetkilileri, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED Genel Müdürü Mustafa Satılmış, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Çevre ve Şehircilik Müdürü Mehmet Ersan Aytaç, İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ÇED Şube Müdürü Osman Kazgan, Körfez Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu ve Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran hakkında Körfez Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.


Evrensel


Geri Dön