20 / 04 / 2024

Kuşadası'nda turizm acenteleri için eylem yapıldı!

Kuşadası'nda turizm acenteleri için eylem yapıldı!

Kuşadası'nda turizm acenteleri için eylem yapıldı. Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir gurup esnaf, turistlerin tur acenteleri tarafından alışveriş için yalnızca anlaşmalı bazı işyerlerine yönlendirildikleri gerekçesiyle eylem yaptı



Aydın'ın Kuşadası ilçesinde bir gurup esnaf, turistlerin tur acenteleri tarafından alışveriş için yalnızca anlaşmalı bazı işyerlerine yönlendirildikleri gerekçesiyle eylem yaptı


Barbaros Bulvarı, Grand ve Orient Bazaar'da faaliyet gösteren yaklaşık 40 kişilik esnaf grubu, ellerinde "Neden tavsiye edilen dükkanlar?", "Çarşıdaki bütün dükkanlar, Ticaret Odası üyesidir" yazılı pankartlarla Kuşadası limanı önüne geldi. Burada bir süre sessizce bekleyen esnaflar, mağdur olduklarını belirterek yetkililerden sorunlarına çözüm bulunmasını istedi. 


- "Turisti ilçeye salmıyorlar"


Esnaf adına açıklama yapan Sinan Gelen, turistik ilçede kiraların oldukça yüksek olduğunu, çalışanların maaş ve sigortalarını ödeyemez hale geldiklerini belirterek, "Bütün esnaf kan ağlıyor. Çeklerini, senetlerini ödeyemiyorlar. Turistleri acenteler alarak anlaşmalı büyük alışveriş merkezlerine götürüyorlar. Turisti çarşıya salmıyorlar. Burada biz de devlete vergi veriyoruz. Burada esnafı birbirine düşürecekler. Esnaf birbirini öldürecek. Biri iş yapıyor, biri yapamıyor. Bu işin gidişatı hiç iyi olmayacak. Esnaf daha sonra rehberlere saldırmaya başlayacak. Büyük sıkıntılar yaşanacak. Ben sıkıntı yaşıyorsam herkes yaşasın" dedi. 


25 yıldır Kuşadası’nda esnaflık yaptığını söyleyen Teyfik Önal ise, "Bütün turistleri anlaşmalı dükkanlara götürüyorlar. Haksız rekabet var. Bazı turistler esnafın yüzünü görmüyor. Tavsiye edilen dükkan sistemi, bizi sömürmek ve yok etmek için kurulan bir sistem. Biz satış yapmayalım diye turisti zamanında ilçeye bırakmıyorlar. Geminin kalkış saatine yarım saat kala getiriyorlar ve turistler koşturarak gemiye zor yetişiyor. İsteğimiz turistlerin zamanında ilçeye bırakılması, ekmek parası kazanmamıza müsaade edilmesidir" diyerek tedbir alınmasını istedi. 


Polisin güvenlik önlemi aldığı eylem olaysız bir şekilde sona erdi. 


AA


Geri Dön