27 / 04 / 2024

Kocaeli Dubai Port Limanı kaçak mı?

Kocaeli Dubai Port Limanı kaçak mı?

ÇEKÜL Vakfı Şube Başkanı Numan Gülşah, “Dubai Port Limanı Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararla iptal edilmiştir. Yasa dışı yollarla Dubai Port Liman inşaatı bitirilmiştir. Liman kaçaktır.” şeklinde konuştu.



Resmi açılışını yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı Dubai Port Limanı’nın yapımı aşamasında mahkeme iptal kararı vermiş ancak inşaat devam etmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan çevre savunucuları limanın hukuka aykırı yapıldığını söyledi.


Kocaeli'de Dubai Port Limanı’na açılan dava sonucu mahkeme iptal kararı vermiş ancak buna rağmen inşaat durmamış ve proje bitirilmişti. Yarın resmi açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı liman önünde bir araya gelen Dubai Port Direniş Grubu basın açıklaması gerçekleştirerek süreç hakkında bilgi verdi.


Yasa ayaklar altında

Açıklamayı yapan ÇEKÜL Vakfı Şube Başkanı Numan Gülşah, “Dubai Port Limanı Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararla iptal edilmiştir. ÇED kararı iptal edilen bir limana tek bir çivi dahi çakılmaması gerekirken Anayasamız ve kanunlarımız ayaklar altına alınmış ve yasa dışı yollarla Dubai Port Liman inşaatı bitirilmiştir. İnşaatı bitirmekle kalmayıp devletin en üst düzey yöneticilerince de bizzat kaçak limanın açılışı yapılacaktır” şeklinde konuştu.


Baran hesap verecek

Gülşah, Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’ın yaşanan hukuksuzlukta pay sahibi olduğunu ise şu sözlerle ifade etti, “İftiralarınız, yalanlarınız, riyalarınız bizleri asla ve asla yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Eğer iddianızı ispat etmezseniz namertsiniz, müfterisiniz. Körfez Belediye Başkanı olarak yaşanan hukuksuzlukta en büyük pay sizindir. İlerleyen yıllarda hukuk önünde hesap verirken bunları size bir kez daha hatırlatacağımızdan kuşkunuz olmasın.”


BirGün



Haber Kocaeli Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Resmi açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cuma günü yapacağı Dubai Port Limanı önünde toplanarak basın açıklaması yapan ÇEKÜL Vakfı Şube Başkanı Numan Gülşah, “Bundan sonraki süreçte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağız” dedi.


Cuma günü resmi açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı limana karşı olan Dubai Port Direniş Grubu liman önünde basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasına CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya, İl Kadın Kolları Başkanı Sevim Pekyörür, Hereke Çevre Derneği Başkanı Hayri Altunok ve yaklaşık 40 kişi vatandaş katıldı. Projenin iptali için bütün yolları denediklerini dile getiren Gülşah, “Bundan sonraki süreçte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvuracağız” dedi. 


Anayasa ve kanunlar ayaklar altına alındı

ÇEKÜL Vakfı Şube başkanı Numan Gülşah, “Dubai Port Limanı Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararla iptal edilmiştir. ÇED kararı iptal edilen bir limana tek bir çivi dahi çakılmaması gerekirken Anayasamız ve kanunlarımız ayaklar altına alınmış ve yasa dışı yollarla Dubai Port Liman inşaatı bitirilmiştir. İnşaatı bitirmekle kalmayıp devletin en üst düzey yöneticilerince de bizzat kaçak limanın açılışı yapılacaktır” dedi.


Ayıplarını bizler kapatıyoruz

Gülşah, “Dubai şeyhlerinin önünde el pençe duran da, kendi yasalarını çiğneyen de, meclis üyeleriyle birlikte Dubai şeyhlerinin ayağına kadar gezi düzenleyen de, Dubai Port’ da olduğu gibi Nuh Çimento ve Petline iptal kararlarını yok sayan da, Yarpaş’ta yolsuzluk yaptığı için yargılanan da sizsiniz. Bir avukat bile tutmaya gücümüz olmadan, kıt kanaat imkanlarla dava harçlarını denkleştirip sizin ayıplarınızı kapatmaya çalışan ise biziz” dedi.


“En büyük pay belediyenin”

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’a yüklenen Gülşah, “Sayın Baran bir daha abdest almadan bizlerin adını ağzınıza bile almayın ve haddiniz bilin. İftiralarınız, yalanlarınız, riyalarınız bizleri asla ve asla yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Eğer iddianızı ispat etmezseniz namertsiniz, müfterisiniz. Körfez Belediye Başkanı olarak yaşanan hukuksuzlukta en büyük pay sizindir. İlerleyen yıllarda hakim savcı önünde hesap verirken bunları size bir kez daha hatırlatacağımızdan kuşkunuz olmasın” şeklinde konuştu. Basın açıklamasının ardından kalabalık grup limanın görünen bölgelerinde inceleme yaptı.


Kocaeli Gazetesi 


Geri Dön