19 / 04 / 2024

Kocaeli Dubai Port Limanının inşaatı tamamlandı mı

Kocaeli Dubai Port Limanının inşaatı tamamlandı mı

ÇEKÜL Vakfı Şube Başkanı Numan Gülşah, “Dubai Port Limanı Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararla iptal edilmiştir. Yasa dışı yollarla Dubai Port Liman inşaatı bitirilmiştir. Liman kaçaktır.” şeklinde konuştu.

Dubai merkezli DP World şimdi de İzmit’teki Evyapport’a talip!

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde yer alan Yarımca Limanı'nı işleten Dubai merkezli DP World, şimdi de İzmit Körfezi'nde bulunan Evyapport'u satın almak için Rekabet Kurumu'na başvuru yaptı.

Gebze Life Port Hotel 61.5 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Gebze 1. İcra Dairesi Müdürlüğü, Kocaeli İli, Gebze İlçesi Çiçeklidere Mahallesi'nde yer alan Gebze Life Port Hotel'i 61 milyon 452 bin 676 TL'ye icradan satıyor... 

Kocaeli'de Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi kurulacak!

KSO ve TÜRKLİM iş birliğinde gerçekleştirilecek projeyle Kocaeli'de hem teorik hem de pratik limancılık eğitim hizmetleri verilebilecek. Liman işletmeleri için nitelikli personel yetiştirilmesi amacıyla Kocaeli'de "Kariyer Port Mükemmeliyet Merkezi" kurulacak.

Kocaeli'nin yollarına Dubai Port düzenlemesi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Körfez İlçesinde Yarımca girişinde olan Seramik ve Mehmet Akif Ersoy caddelerinde yol çalışmalarına devam ediyor.

Safi Port Derince Limanı ÇED toplantısı 23 Ağustos'ta!

Kocaeli Derince Limanın işletme hakkını kazanan Safi Port, Derince Limanında yapacağı genişletme çalışması için 23 Ağustos Salı günü Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde ÇED toplantısı yapılacak.

Kocaeli Derince'deki deniz doldurma projesine durdurma!

Kocaeli'deki "Safi Port Derince Limanı İlave Dolgu Yapımı ve Dip Tarama Projesi" için verilen "Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Gerekli Değildir" kararının yürütmesi durduruldu.

Kocaeli Dubai Port Limanı açıldı!

Kocaeli’nin Körfez ilçesi Yarımca’da yapımı tamamlanan Dubai Port Limanı, 3 bakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferansla katılımıyla açıldı.

Kocaeli Dubai Port Limanı kaçak mı?

ÇEKÜL Vakfı Şube Başkanı Numan Gülşah, “Dubai Port Limanı Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararla iptal edilmiştir. Yasa dışı yollarla Dubai Port Liman inşaatı bitirilmiştir. Liman kaçaktır.” şeklinde konuştu.

Kocaeli Dubai Port Limanı'nın açılışı Cuma günü yapılacak!

Kocaeli’ndeki Dubai Port Limanı’nın açılışını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yapacak. Cuma günü açılışı yapılacak olan liman için bugüne kadar 600 milyon doların üzerinde yatırım yapıldı.

Kocaeli Dubai Port Limanı'nda sürpriz durdurma kararı!

Körfez Yarımca sahillerine inşa edilen Dubai Port’un uzun süredir devam eden davasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Mahkemeden iptal kararı alan başkanlara karşı şirket yetkilileri temyiz başvurusunda bulundu ancak iptal kararı çıkmadı.

Babacan Yapı Dubai fuarına Premium ve Port Royal projeleriyle katıldı!

Dubai fuarına Esenyurt Premium ve Port Royal projeleri ile katıldıklarını söyleyen Babacan Yapı Başkanı İbrahim Babacan, "Esenyurt'ta bin 400 konutluk projemizde metrekare satış fiyatı bin 500 dolar.

Kocaeli Dubai Port inşaatı karara rağmen durdurulmuyor!

Dubai Porf olarak da bilinen Dp World Propeıties Liman İşletmeleri'nin liman ve terminal inşaatı, mahkeme kararına rağmen durdurulmadığı gerekçesiyle çevreciler protesto gösterisi yapıldı.

Dubai Port Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor!

Dubai Port Direniş Grubu, mahkeme kararlarına rağmen inşaatı bir türlü durdurulmayan Körfez’deki Dubai Port liman inşatını anayasa mahkemesine taşımaya hazırlanıyor. Dün inşaatın önünde açıklama yapan grup, hazırlıklara başladığını duyurdu

Kocaeli Dubai Port Limanının inşaatı tamamlandı mı Haberi

Kocaeli Dubai Port Limanının inşaatı tamamlandı mı

Resmi açılışını yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı Dubai Port Limanı’nın yapımı aşamasında mahkeme iptal kararı vermiş ancak inşaat devam etmişti. Konuyla ilgili açıklama yapan çevre savunucuları limanın hukuka aykırı yapıldığını söyledi.


Kocaeli'de Dubai Port Limanı’na açılan dava sonucu mahkeme iptal kararı vermiş ancak buna rağmen inşaat durmamış ve proje bitirilmişti. Yarın resmi açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı liman önünde bir araya gelen Dubai Port Direniş Grubu basın açıklaması gerçekleştirerek süreç hakkında bilgi verdi.


Yasa ayaklar altında

Açıklamayı yapan ÇEKÜL Vakfı Şube Başkanı Numan Gülşah, “Dubai Port Limanı Kocaeli İdare Mahkemesi tarafından verilmiş olan kararla iptal edilmiştir. ÇED kararı iptal edilen bir limana tek bir çivi dahi çakılmaması gerekirken Anayasamız ve kanunlarımız ayaklar altına alınmış ve yasa dışı yollarla Dubai Port...