28 / 03 / 2024

Dubai Port Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor!

Dubai Port Anayasa Mahkemesi’ne gidiyor!

Dubai Port Direniş Grubu, mahkeme kararlarına rağmen inşaatı bir türlü durdurulmayan Körfez’deki Dubai Port liman inşatını anayasa mahkemesine taşımaya hazırlanıyor. Dün inşaatın önünde açıklama yapan grup, hazırlıklara başladığını duyurdu




Dubai Port Direniş Grubu, mahkeme kararlarına rağmen inşaatı bir türlü durdurulmayan Körfez’deki Dubai Port liman inşatını anayasa mahkemesine taşımaya hazırlanıyor. Dün inşaatın önünde açıklama yapan grup, hazırlıklara başladığını duyurdu


Kocaeli İdare, Sakarya Bölge İdare ve Danıştayın durdurma kararına rağmen Körfez’de devam eden Dubai Port Liman inşatı ile ilgili yeni bir hazırlık başladı. Sürecin başından beri takipçisi olan Dubai Port Direniş Grunu, dün liman inşaatın önünde basın açıklaması yaparak konuyu anayasa mahkemesine taşıyacaklarını duyurdu. Grup adına açıklama yapana Numan Gülşah, limanın kapısına kilit vurulması gerektiğini vurgulayarak “Bu saatten sonra hukuku arkadan dolanmak gelenek halini aldığı için bizlere de anayasa mahkemesine gitmekten başka çare kalmamıştır” diye konuştu.

 

HUKUKEN OLANAKSIZ

Gülşah şöyle konuştu: “Yaklaşık 6 yıldır yürüttüğümüz hukuk mücadelesi neticesinde Kocaeli İdare mahkemesince 2014 yılında verilen Dubai Port liman inşaatı hukuk tanımaz idareciler eliyle hala ve ısrarla devam ettirilmektedir. Yaptığımız ısrarlı mücadele neticesinde köşeye sıkışan idareciler uyduracak bir yalan bulamadıkları için daha önce yargıyı arkadan dolanmak adına bakanlık tarafındann iptal edilen 2007 yıloındaki ÇED kararına göre işlem tesis ettikleri yalanına sarılmışlardır. Şunu açıklıkla ifade etmeliyiz ki nasıl ki bir otomobilin iki plakası olmazsa, bir insanın iki hüviyeti olmazsa, bir kadının resmi nikahlı iki kocası olmazsa farklı ÇED kararı olamaz. Olması hukuken olanaklı değildir.

 

VURA VURA ÖĞRETECEĞİZ

2007 yılındaki iptal edildiği için 2009 yılında yeni bir ÇED süreci başlatılmıştır. Bizleri kamuoyunu yanıltmakla itham eden ilimizin köşeye sıkışmış ne yapacağını bilmeyen idarecileri, yüzsüzlüğün son perdesini oynayarak bizleri kamuoyunu yanıtmakla itham etmişler, bu durumu da basın yoluyla yayarak aleyhimizde bir algı oluşturmayı amaçlamışlar. Padişahın emir kulları diyeceğiz ama o bile fazla. Kelimenin tam karşılığı Dubai şehrinin emir kulları, ülkemizin bir Cumhuriyet olduğunu ve hukuk devleti olduğumuzu bir türlü anlamak istememektedir. Ama bizler and içtik. Hukuk devleti olduğumuzu bu arkadaşların kafasına vura vura öğreteceğiz.

 

AYM KARARI ALDIK

 Bu saatten sonra hukuku arkadan dolanmak gelenek halini aldığı için bizlere de anayasa mahkemesine gitmekten başka çare kalmamıştır. Kentimizi yönetenlere buradan çağrı yapıyoruz. liman inşaatının 2007 yılındaki ÇED kararına göre yürüdüğü ve bunun da yasalara uygun olduğu konusunda kendinize bu kadar güveniyorsunuz. O halde sorarız. Bizim açtığımız davayı niçin temyize götürdünüz. Dubai Port konusunda tesis edilen işlem yedi kocalı Hürmüz’ün hikayesini geçti. Bu nedenle biz Anayasa Mahkemesi’ne gitme kararı aldık. Yeni bir eylem yapmayı şimdilik düşünmüyoruz.



Manşet Kocaeli


Geri Dön