24 / 04 / 2024

Gebze-Darıca Metro Projesi kente değer katacak!

Gebze-Darıca Metro Projesi kente değer katacak!

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi kent ulaşımına yönelik dev projeleri hayata geçirmeye devanı ediyor. Bu kapsamda kent merkezinde Akçaray tramvay hattı çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Gebze- Darıca Metro Projesi için kolları sıvadı.



KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi kent ulaşımına yönelik dev projeleri hayata geçirmeye devanı ediyor. Bu kapsamda kent merkezinde Akçaray tramvay hattı çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Gebze- Darıca Metro Projesi için kolları sıvadı. Bu kapsamda ilk olarak Danca'nın merkezinden başlayıp Gebze Organize Sanayi Bölgesi'ne kadar uzanan metro hattı için danışmanlık ihalesi yapıldı. Söz konusu ihaleyi kazanan Ove Arup Partners International & Anıp Mühendislik Ortak Girişimi yarak GebzeDarıca Metro hattının Ön ve Uygulamaya Esas Kesin Projeleri'hazır hale getirecek. 


Yaklaşık 12 km uzunluğunda ve 9 veya 10 istasyondan oluşan Gebze-Darıca Metro Hattının tamamının yeraltından gitmesi öngörülüyor. Gebze ve Darıca kent merkezlerine, hastanelere, kamu kurumlarına, eğitim kurumlarına, OSB alanlarına ve  Marmaray  hattına entegre olacak şekilde istasyonları planlanan Gebze-Darıca Metro Hattının inşaat aşamasının 2018 yılında başlaması hedefleniyor. 


GÜZERGAH ETÜDLERİ YAPILACAK

İhale kapsamında güzergah etütleri yapılarak. geliştirilecek güzergah alternatifleri için uygun ölçeklerde karşılaştırmalı güzergah araştırmaları hayata geçirilecek. 

Etüt sonuçları doğrultusunda uygun güzergah belirlenecekken istasyon yerlerinin tespit edilmesi, sistem özelliklerinin ve tasarım standartlarının belirlenmesi, seçilen güzergahın ve belirlenen istasyonların öneri imar plan tadilat teklifleri ile kamulaştırma paftaları hazırlanacak.Güzergahın, istasyonların ve depo sahasının zemin etütlerinin ve teknik haritalarının yapılması Deprem risk analizinin yapılması Güzergah, istasyonlar ve depo sahasına ait mimari, statik, mekanik, elektrik ve elektromekaııik, drenaj ile altyapı deplasman vb. ön ve uygulamaya esas kesin projelerinin hazırlanması Yapım işine yönelik ihale dokümanlarının hazırlanması hizmetlerini kapsayacaktır. 


Günboyu




Haber Özgür Kocaeli Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz sonrası bir süre aksayan Tramvay Projesi inşaatı yeniden hız kazandı. Akçaray Projesi kapsamında Şahabettin Bilgisu Caddesi’ndeki alt yapı kazısına başlandığı açıklandı.


ETAP ETAP GİDİLECEK


Büyükşehir Belediyesi’nden dün yapılan açıklamada, Şahabettin Bilgisu Caddesi’ndeki Tramvay Yolu ile bağlantılı alt yapı çalışması, Yenicuma Camii önünden başlayacak. Cadde etap etap araç trafiğine kapatılacak. İlk etapta Yenicuma Camii ile Alemdar Caddesi Kavşağı arasındaki bölüm kapatılacak. Burası tamamlandıktan sonra, Alemdar Caddesi Kavşağı ile Halkevi arasındaki bölüm, daha sonra Halkevi-Otel Asya arasındaki bölüm kazılacak. Tramvay Yolu inşaatının D-100 kenarından geçecek bölümünde de alt yapı işi hız kazandı.Kaynak: Bilgisu Caddesi’nde altyapı işi başlıyor 



Özgür Kocaeli


Geri Dön