28 / 03 / 2024

Kocaeli'ye 12 yılda 12 milyar liralık yatırım yapıldı!

Kocaeli'ye 12 yılda 12 milyar liralık yatırım yapıldı!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç; Kocaeli'ye son 12 yılda yapılan yatırımın toplam değeri 12 milyar lira. Bunun içinde 720 milyon lira Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yatırımları var, dedi.



Kocaeli’ye 33 bin kişilik stadyum


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan Kocaeli Stadyumu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi. Törende Bakanlar Kılıç ve Işık, Büyükşehir’in spora verdiği katkılardan övgüyle söz etti.




BAKANLAR IŞIK VE KILIÇ KATILDI


Alikahya'da yapılan stadyumun temel atma törenine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, Vali Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk,  TOKİ  Başkan Yardımcısı Mehmet Özçelik, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.




“KOCAELİ’YE 12 YILDA 12 MİLYAR TL YATIRIM”


Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Kocaeli'ye son 12 yılda yapılan yatırımın toplam değeri 12 milyar lira. Bunun içinde 720 milyon lira Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yatırımları var" dedi. Bakan Kılıç, Kocaeli'ye modern bir stadyumun temelinin atıldığını ifade ederek, kentin yalnızca stadyumla değil, yaşam merkezi olarak hizmet verecek bir tesisle en kısa zamanda tanışacağını kaydetti.




“SPOR HER TÜRLÜ KÖTÜ ALIŞKANLIĞIN PANZEHİRİDİR”


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da gençler arasında yayılan uyuşturucu alışkanlığını önlemenin yolunun spordan geçtiğine dikkat çekerek, "Dünya şu anda bir uyuşturucu belasıyla mücadele ediyor. Eğer biz sporun gücünü kullanabilirsek, bu konuda çok başarılı bir mücadele veririz. Zira spor, her türlü kötü alışkanlığın panzehiridir" dedi.




BAKANLARDAN BÜYÜKŞEHİR’E ÖVGÜ


Öte yandan Bakanlar Işık ve Kılıç yaptıkları konuşmalarda Büyükşehir Belediyesi’nin spora ve sporcuya büyük yatırım yaptığını vurgulayarak, desteklerinden ötürü Başkan Karaosmanoğlu’na teşekkür etti.




“BÜYÜK YOLLAR KAT ETTİK”


Spora gereken desteği verdiklerini belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Sağlıklı bir nesil yetiştirmek istiyorsak, sporun altyapısını olgunlaştırmamız gerekiyor. 10 yıl önce kentte spor altyapısı itibariyle Türkiye'nin fakir illerinden biriydik. Çok az stadyumumuz vardı. Artık Kocaeli'de yapılan önemli yatırımlar ile bu konuda büyük yol kat ettik. Biz spora gönülden destek veriyoruz" ifadesini kullandı.



TOPACA VEDA ETTİ


Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül, Kocaeli'nin spor alanında altyapısını geliştirdiğini belirterek, stadyumu kente kazandıranlara teşekkür etti. Vali Ercan Topaca ise görev süresinin bitmiş olması sebebiyle bir veda konuşması yaptı. Topaca, "26 Eylül Cuma günü Hatay ilinde göreve başlayacağım. Bakanlarımız başta olmak üzere belediye başkanlarımıza ve görev yaptığım tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum ve haklarını helal etmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön