27 / 04 / 2024

Kocaeli'ye sürücüsüz metro geliyor!

Kocaeli'ye sürücüsüz metro geliyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin vizyon projelerinden biri olan Gebze-Darıca Metrosu'nun 3 istasyon ve depo sahası çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor...



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin gerçekleştirdiği Gebze-Darıca Metro Hattı'ndaki çalışmalar tam gaz devam ediyor. Çalışmaları planlanan zamanla birlikte ilerleyen metro inşaatının Adliye Mutlukent ve Gebze Kent Meydanı istasyonlarıyla OSB bölgesindeki Depo Sahasında kazı çalışmaları sürüyor. Kazı çalışmalarına hızla devam eden ekipler tüm istasyonlardaki altyapı çalışmaları kapsamında fiber hat doğalgaz elektrik mobese yağmur ve atık su deplaselerini tamamladı.

Kocaeli ye sürücüsüz metro geliyor!

GEBZE KENT MEYDANINDA FORE KAZIKLAR TAMAM

Bugün Kocaeli'de yer alan habere göre; Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli hizmetlerinden olan Gebze-Darıca metro çalışmaları 4 noktadan devam ediyor. Gebze Kent Meydanında devam eden çalışmalar kapsamında zemini sağlamlaştırmak için kullanılan 284 adet fore kazığın imalatı tamamlandı. İmalatı tamamlanan bir diğer iş de yapıya elastikiyet özelliği göstermesi deprem ve diğer yükleme kombinasyonları esnasında yapıyı daha güvenli kılması adına başlık kirişi oldu. Altyapı deplaseleri kapsamında elektrik doğalgaz fiber hat içme suyu ve atık su deplaseleri de tamamlandı. Kuşak kirişi göğüsleme kirişi ankraj ve istasyon kazı çalışmaları sürüyor.

Kocaeli ye sürücüsüz metro geliyor!

ADLİYE İSTASYONUNDA ALTYAPI DEPLASELERİ TAMAMLANDI

Adliye İstasyonu Akse Sapağı İstasyonu ve Mutlukent İstasyonları arasında konumlandırılmış olup güney batısında bulunan istasyon olan Akse Sapağı İstasyonuna bin 200 metre uzaklıkta kuzey doğusunda bulunan Mutlukent İstasyonuna ise bin 700 metre uzaklıkta yer alıyor. İstasyon yapımı devam eden Adliye Sarayı altyapı deplaseleri kapsamında fiber hat doğalgaz elektrik mobese yağmur ve atık su deplaseleri tamamlandı. İstasyon bölgesinde 186 adet fore kazık imalatı tamamlanırken makas bölgesinde 93 adet fore kazığın 71 adedi tamamlandı. İstasyon bölgesinde imalatı biten fore kazık başları kırımı devam ediyor.

Kocaeli ye sürücüsüz metro geliyor!

SÜRÜCÜSÜZ METRO

Metro hattında son teknoloji kullanılacak. Dev projede 4. otomasyon düzeyinde bulunan GoA4 tam otomatik sürücüsüz metro hizmet verecek. Yüksek performans yüksek güvenilirlik ve düşük sefer aralıkları düşük işletme maliyeti sürücüsüz yolcu taleplerine daha iyi yanıt verebilme metroların cazibesini artırıyor.  Bu nedenlerden dolayı dünyada da geçişlerin başladığı tam otomatik metro sistemi Gebze- Darıca Hattı'nda da uygulanacak.

GEBZE OSB DARICA SAHİL ARASI KISALACAK

Yüksek teknolojili sürücüsüz ekonomik güvenli esnek geliştirebilir olarak tasarlanan Gebze OSB Darıca Sahil Hattı 15.6 kilometre uzunluğunda 65 metre çapında iki tünelden oluşacak. 12 istasyondan oluşan hattın tamamı yerin altından geçiyor. Böylece Gebze OSB Darıca Sahil arası 19 dakikaya inecek.


Geri Dön