29 / 03 / 2024

Ytong, Kocaeli Çatalca'da 30 milyon liralık fabrika inşa edecek!

Ytong, Kocaeli Çatalca'da 30 milyon liralık fabrika inşa edecek!

Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel; Kocaeli'ye yatırım yapacağız Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, düzenlediği basın toplantısıyla Kocaeli'ye önümüzdeki 5-6 yıl içinde yatırım yapacaklarını açıkladı.





51 yıldır ülkemizde yapı malzemesi alanında faaliyet gösteren Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, şirket danışmanı Nuri Ertokat, satış ve pazarlama genel müdür yardımcısı Tolga Öztoprak, sorumlu bölge şefi Hasan Ovalı, dün Yelken Kulübü'nde bir toplantı düzenledi. 


Kocaeli bölgesinin inşaat sektörü açısından önemine değinilen toplantıda, genel müdür Erel Kocaeli'de her yıl 5 bin konuta ürün verildiğinin altı çizildi. 


6 SAAT DAYANABİLİR 


Genel müdür Gökhan Erel, Bilecik'teki fabrikalarında kapasite artışına gidileceğini ve yakın bir zamanda da Çatalca'da 30 milyon liralık yatırımla yeni bir fabrika yapılacaklarını söyledi. Erel, "Kocaeli bölgesi bizim için çok önemli. Türkiye'nin ilerleyebilmesi için sanayi bölgeleri bizler için önemli. Sanayi bölgelerinin önemli ölümü de kimya tesisi. Kimya dediğimizde de bizim ürünlerimiz bölgelerde önem kazanıyor. Ytong donatılı paneller uygun kalınlıklarda kullanıldığında, duvarın hiç zarar görmeden ve fonksiyonlarını kaybetmeden 6 saat boyunca yangına dayanabilmektedir. Malzemelerin hafifliğiyle binaların toplam ağırlığının, dolayısıyla depremde maruz kalacağı kuvvetlerin azalmasına yardımcı olmalıdır. Ytong, hafifliği nedeniyle bina yükünü azaltarak kullanıldığı yapılarda deprem emniyetini artırır. Bu yüzden Gölcük ve Düzce depremlerinden sonra yapılan deprem konutlarında Ytong ürünleri kullanılmıştır" dedi.

 

RANTTAN BAŞLADI 


Ytong ürünlerinin kullanımıyla ülkeye kar getirdiklerini söyleyen Erel, "Bu ürünün kullanımıyla 52 yılda Türkiye'ye 10 milyar dolarlık bir tasarruf yaptırdık. Eğer bu ürün kullanılmasaydı, şu anda ülkenin kasasında 52 miyar dolar daha az olacaktı" dedi. Ülkede yaygınlaşan kentsel dönüşüm çalışmalarına değinen Erel, "Kentsel dönüşüm ranttan başladı. Bu işin neden deprem bölgesi olan Kocaeli'den değil de Bağdat Caddesi'nden başladığı bir soru işaretidir. Olay amacını aştı. 

Ancak bu böyle kalmamalıdır. 

Fay hattının olduğu yerlerden başlanması daha iyi olurdu.  TOKİ  ile de bu iş yürümez. Müteahhitlerin de işin içinde olması gerekir" dedi.


Bizim Kocaeli


Geri Dön