16 / 04 / 2024

Kocaeli'ye yeni yol müjdesi!

Kocaeli'ye yeni yol müjdesi!

Yol yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelerde de yeni yollar hayata geçiriyor




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelerdeki yol bölümlerinde beton yol çalışmalarına başladı. Uygulanması kolay ve düşük maliyetli olan beton yollar, kırsal kesimlerde ve yüksek rakımlı bölgelerde sıkça kullanılmaya başlandı. Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri hava koşullarının uygun seyretmesiyle beton yol çalışmalarına hız verdi.


BİN 600 METRE BETON YOL


Başiskele bölgesinde çalışma yapan ekipler, Yuvacık Barajı’nın doğusunda kuzey-güney yönlü uzanan Çataldere yolunda beton yol uygulaması yapıyor. İki etap halinde uygulanacak çalışma kapsamında birinci etabın 400 metrelik kısmında beton dökümü tamamlandı. Geri kalan kısmın da tamamlanmasının ardından 2400 metelik ikinci etap çalışmaları başlayacak. Birinci etapta toplam bin 600 metreküp beton kullanılacak.


MAHALLELERİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR


Çataldere yolu, kuzeyde Poyraz Sokak ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden Doğantepe’ye ulaşım sağlarken güneyde Camidüzü ve Serinlik mahallelerini birbirine bağlıyor.



Kocaeli Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön