29 / 03 / 2024

Kastamonu Cide'ye yeni okul müjdesi!

Kastamonu Cide'ye yeni okul müjdesi!

Kastamonu İl Genel Meclisi'nin bu ay ki toplantısı dün gerçekleşti. Toplantıda Cide'ye yeni okul kazandırılacağı müjdesi verildi.



Kastamonu İl Genel Meclisi'nin dünkü oturumu Mehmet Kayıkcı'nm başkanlığında gerçekleşti. Nisan ayının üçüncü oturumunda gündem okulların sorunları oldu. Cide'de faaliyette bulunan Şehit Necini Yıldırım Ortaokulunum yetersiz olduğu yönündeki Eğitim Hizmetleri Komisyon raporunu Sabri Bayramoğlu okudu. Bayramoğlu raporda, 287 öğrenci sayısına sahip olan ve 10 derslikten oluşan Şehit Necini Yıldırım Ortaokulu'nun yetersiz olduğuna dikkat çekti. Okul binasının 1995 yılına kadar Tekel deposu olarak hizmet veren binadan dönüştürüldüğünü ve sınıflarının suntalara ayrıldığını belirten Sabri Bayramoğlu, buraya yeni bir okul binasının yapılmasının şart olduğunu ancak mevcut yerin alanının yetersiz olacağından  TOKİ  için ayrılan alandan 5 bin metrekarelik bölümün okul için ayrılmasının uygun olacağını söyledi. 


Bayramoğlu'nun konuşmasının ardından Meclis'i bilgilendirmek için hazır bulunan Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Şirin ise Cide'nin ortaokullar arasında en sıkıntılı ilçelerden birisi olduğuna dikkat çekerek, söz konusu okulun yerine yeni bir okul yapımı için gerekli ödeneklerinin hazır olduğunu söyledi. 16 derslikli yeni okul binası için TOKİ alanından arsanın tahsisi konusunda çalışmaların sürdüğünü söyleyen Ahmet Şirin, arsa sorunu çözüldüğünde okulun inşasına başlanacağını söyledi. Ahmet Şirin, Kastamonu'da ikili öğretim sistemini yeni yapacakları okullarla ortadan kaldıracaklarını ancak para konusunda sıkıntı yaşamasalarda arsa noktasında sorunlarla karşılaştıklarını söyledi. Meclis'in dünkü oturumunda ayrıca Taşköprü Üstadlar Mahallesi Boyabat Caddesi ile Debboy Caddesi üzerindeki taşınmazların ilkokul yapımında kullanımı için Özel İdaresi'ndce 25 yıllığına Milli Eğitim'e tahsisi de oy birliği ile kabul edildi. Tosya Anadolu Kız İmam Hatip Liscsi'niıı doğalgaz dönüşümü için Milli Eğitim Müdiirlüğü'nün ödenek aktarım talebi de Meclis üyeleri tarafından kabul edildi.



Kastamonu Gazetesi


Geri Dön