18 / 04 / 2024

Kocasinan'da kentsel dönüşüm hızla devam ediyor!

Kocasinan'da kentsel dönüşüm hızla devam ediyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden sonra ilk kez Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne Ahi Evran'ın kentsel dönüşümünde plan yapma ve onama yetkisi verildi. Başkan Ahmet Çolakbayrakdar planların hazırlandığını ve çalışmalara hızla başlanacağını söyledi.



Kocasinan Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesine istinaden Başkan Ahmet Çolakbayrakdar yönetiminde toplanarak gündemindeki 25 maddeyi görüşüp karara bağladı. 


Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, her meclis toplantısında olduğu gibi yine geçen ay içerisinde yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerini bilgilendirdi. 


Ahi Evranla ilgili kentsel dönüşüm kararını Bakanlıktan aldıklarını hatırlatan Başkan Çolakbayrakdar." Kentsel dönüşümde  Ankara  Büyükşehir Belediyesi'nden sonra ilk kez Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne Ahi Evran'ın kentsel dönüşümünde plan yapma ve onama yetkisi verildi. Planlarımızı hazırladık bu ay Büyükşehir Belediye Meclisi'ne sunacağız ve çalışmalarımıza hızla devam edeceğiz. Ahi Evran'da mevcuttan farklı ve hızlı bir değişim yaşayacağız. Ortaya çok güzel bir Ahi Evran çıkacak. Seyrani, Yunus Emre ve Alsancakla ilgili kentsel dönüşüm kararı da Bakanlar Kurulu'nda onaylandı. Bu mahallelerde de çalışmalar hızla devam ediyor" şeklinde konuştu. 


Kayserinin giriş kapılarından birinin Erkilet Kuzey Çevre Yolu girişi olduğunu belirten Başkan Çolakbayrakdar, "Kayseri'ye gelen insanların karşılaştıkları, tanıştıkları, hafızalarında yer edebilecek, ilk Kayseri imajının oturacağı ilk nokta burasıdır. Bundan dolayı da yonca kavşağımızla ilgili ciddi bir çevre düzenlemesi yaptık. Parklarımızdaki tartan pistlerin sayısını da artırıyoruz. Yaşam boyu spor, ev hanımları ve beylerin gündelik spor yapabilmeleri, yürüyebilmeleri için parkları mı zdaki yürüyüş alanlarımızı tartan pistle değiştiriyoruz. 10 bin metre kare tartan pist uygulamasını inşallah bu sene hayata geçireceğiz. Bunun da bize yaklaşık maliyeti 900 bin lira olacak. Çocuklarımıza karne hediyesi olarak yeni oyun grupları aldık. Oyun gruplarının altındaki yerleri suni çimle kapatıyoruz. 150 Parkımızı inşallah bu uygulamayla buluşturacağız. Zabıtamız da 7 gün 24 saat çalışmaya başladı. Şehir merkezindeki çöp konteynırlarını yer altına alıyoruz. 8 Mahalle evimizden 3 tanesini yakın zamanda açıyoruz. Geri dönüşüm atıklarını toplamak ve ıslah etmek için yaptığımız tesis tamamlandı. Gül Park bayram sonrasına tamamlanacak. şimdi yeşillendiriliyoruz. Ramazan'ın birlik ve beraberlik havasını yaygınlaştırmak amacıyla iftar ve teravih vakitlerinde mahalle buluşmaları yapıyoruz. Vatandaşlarımızla bir araya geliyor, etkin bir yönetim uyguluyoruz" şeklinde bilgiler aktardı. 


Kayseri Hakimiyet 2000


Geri Dön