20 / 04 / 2024

Kocasinan'da kentsel dönüşüm hızla devam ediyor!

Kocasinan'da kentsel dönüşüm hızla devam ediyor!

Kocasinan Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları ile Yeni Kocasinan'ı hızlıca şekillendirmeye devam ediyor. Başkan Çolakbayrakdar, bu kapsamda Yunus Emre Mahallesi'nde de yıkımlar yapıldığını söyledi..



Kocasinan'ı daha yaşanabilir, daha modern bir ilçe olarak geleceğe taşımak için kentsel dönüşüme ağırlık veren Kocasinan Belediyesi, Yeni Kocasinan'ı hızlıca şekillendiriyor. Bu kapsamda Yunus Emre Mahallesi'nde de kentsel dönüşümü başlatıp, köhne yapıları yıkan Kocasinan Belediyesi, yerine daha modern yapıların inşasıyla ilçenin yaşam kalitesini artırmayı hedefliyor. Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, "Kocasinan, Kentsel dönüşümün tamamlanmasıyla herkesin imreneceği ve yaşamak istediği bir bölge haline gelecek" dedi.

Yenbirlik Gazetesi'nde yer alan habere göre mahalleyi gezerek, kentsel dönüşüm alanını inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, "Kentsel dönüşüm kapsamında Yunus Emre Mahallesi'nde de yıkımlar yapıldı. Yaklaşık 450 hak sahibiyle birebir görüşüp, anlaşarak bugünlere geldik. Hemşehrilerimin rızasını alarak, dönüşümü gerçekleştiriyoruz. İnşallah en kısa zamanda tamamlanmasıyla birlikte şehrimize daha modern yapıların yapılacağı yepyeni bir bölge kazandıracağız. Burası kentsel dönüşüm anlamında Kayseri'nin olmazsa olmaz bölgelerinden bir tanesidir. Gazi-osman ve Yavuzlar Mahallesi'nin giriş kapısı olan Yunus Emre Mahallesi'nde başlattığımız dönüşümü diğer mahallelerde de devam ettireceğiz. Kentsel dönüşüm tamamlandığında burada yaşayan mahalle sakinlerimiz daha güzel ve daha modern yapılarda yaşayacak. Bölgeyi Kocasinan'a yakışır şekilde daha modern bir yapılaşmayla taçlandıracağız. Şimdiden yapılan çalışmalar hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Kentsel dönüşümle yeni bir yaşam alanı inşa ettiklerini vurgulayan Başkan Çolakbayrakdar, "Mahallemizde eski konutları yıkarak, yerine daha modern, daha yeşil, daha yaşanabilir ve daha sağlıklı yaşam alanları inşa edeceğiz. Konutları planlarken sadece bina yapımı değil, bununla birlikte bölgenin ihtiyacı olan sosyal donatıların oluşmasını sağlayacağız. Böylelikle ticaret yerleri, oyun alanları, cami, pazar yeri, park, okul gibi bütün ihtiyaçlar kendi içerisinde çözümlenmiş olacak" diye konuştu.

Başkan Çolakbayrakdar, "Kocasinan Belediyesi olarak mahallelerimizin her birini'Yeni Kocasinan'a hazırlamak ve vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini sunmak için yoğun bir gayret sarf ediyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.

 


Geri Dön