19 / 04 / 2024

Köksal Ünal: Ankara Bağlıca'ya yatırım yapan kazanacak!

Köksal Ünal: Ankara Bağlıca'ya yatırım yapan kazanacak!

Başkent Ankara’nın ana gelişim aksı olan batı yönündeki Bağlıca, sayıları hızla artan üniversiteler, sağlık tesisleri ve diğer büyük yatırımlarla en hızlı gelişen bölgesi ve yeni cazibe merkezi olmaya başladı.



Artan nüfusu ve gelişen ekonomisi ile yoğun bir yapılaşma sürecindeki Başkent Ankara’nın ana gelişim aksı olan batı yönündeki Bağlıca, sayıları hızla artan üniversiteler, sağlık tesisleri ve diğer büyük yatırımlarla en hızlı gelişen bölgesi ve yeni cazibe merkezi olmaya başladı.


Ankara’nın batı yönündeki gelişim aksını oluşturan Eskişehir yolunun sağında yer alan ve kentin en hızlı gelişen bölgesi olan Bağlıca’ya 10 km’lik mesafede ODTÜ, Bilkent, Başkent, Hacettepe, Türk Hava Kurumu, Çankaya Üniversitesi olmak üzere halen 6 üniversite bulunuyor. Yeni kurulan Anka Teknoloji Üniversitesi de bu yıl Eylül ayında eğitime başlayacak. İçinde 1.000 yataklı tam teşekküllü bir tıp fakültesi hastanesi, buna entegre bir kök hücre enstitüsü, medikal teknopark, medikal biyoteknoloji ve ileri tıbbi araştırmaların yapılabileceği uluslararası nitelikte dev bir sağlık kompleksi kuracak olan  Ankara  üniversitesi kampusunu da buraya taşıyor. Ankara Üniversitesi’nin 2.000 dönüm alan üzerinde kuracağı Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezi ve Sağlık Teknoparkı ile Yerleşkesinin temelleri 2017 yılında atılacak. Böylece dev sağlık kompleksi ile bölge küresel çapta bir “sağlık üssü” haline gelecek. Bölgedeki üniversite sayısı da 8’e çıkmış olacak. Bu üniversitelerin, büyük bölümü başka illerden olmak üzere toplamda sayıları 200 bine yaklaşan öğrenci kitlesinin barınma ve diğer ihtiyaçları, bölgenin gelişimine ve ekonomik hayatına önemli katkı yapan önemli bir faktörü oluşturuyor. Bu arada MİT Müsteşarlığı da 2017 yılında Bağlıca’daki yeni binasına taşınacak. 


“Şimdi yatırım yapan kazanır”…

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, Bağlıca bölgesine ilişkin sorularımızı yanıtlarken, son yıllarda Eskişehir yolunun solunda yer alan bölgede hızlı bir kentleşme yaşandığı, Bağlıca’nın da içinde yer aldığı yolun sağının ise daha bakir kaldığına işaret etti. Ünal, sol hattaki gelişimin büyük ölçüde tamamlanmasıyla artık gözlerin Bağlıca’ya çevrildiğini bildirdi. Bölgedeki ciddi kamu yatırımlarına da değinen Ünal, Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden Ankara Üniversitesi’nin yeni yerleşkesi ve bölgeyi sağlık üssü yapacak dev sağlık kompleksinin Bağlıca’nın gelişimine ivme kazandırdığına işaret etti. 


Son dönemde yatırımcıların bölgeye artan ilgisi ve yatırıma yönelen müteahhit sayısındaki ciddi artışa dikkat çeken Ünal, şunları söyledi:


 “Bağlıca, şu an Ankara’nın en hızlı gelişen bölgesi. Başkentin yeni cazibe merkezi Bağlıca, bize göre gayrimenkulde akılcı yatırımın adresi… Çünkü önümüzdeki dönemde çok daha fazla prim yapacak, değeri katlanacak. Bu nedenle bölgede şimdi yatırım yapan kazanır, karlı çıkar. Ümitköy’ün benzeri bir şehir Bağlıca’da kuruluyor. Böyle olunca da insanlar buraya hücum etmeye başladılar. Artık gözler Bağlıca’da... Son iki yıldır zaten müteahhit sayısında da ciddi bir artış var. Bağlıca’nın içerisinde küçük ve orta ölçekli müteahhitler iş yapabiliyorlardı. Şimdi büyük yatırımcıların da Bağlıca’da yatırım yapma zamanları geldi. Şu anda zaten Ankara’da Bağlıca dışında 200-300 dairelik büyük konut projelerinin yapılabileceği başka bölge de yok. Büyük inşaat firmaları önümüzdeki 5 yıl içinde yapacakları projelerden en az bir tanesinin Bağlıca’da olmasını isteyecekler. Tahminen 3-4 sene içinde gelişimini tamamlayacak Bağlıca 50 bin nüfuslu bir bölge olacak.” 


“Bağlıca’nın yüzde 65-70‘nin yeşil kalacak”... 

Bağlıca’nın imar özelliklerine de değinen Ünal,  “Bence güzel bir imar planı... Çok betonlaşmanın olmadığı, arazinin yüzde 65-70‘nin yeşil kaldığı, sosyal donatıların yüksek olduğu bir yer. Plana göre Bağlıca, küçük butik sitelerinin yer aldığı bir yerleşim olacak, ancak Ankara Üniversitesi Sağlık kompleksinin yanında 32 parselden oluşan yaklaşık 9 bin konutluk büyük bir site alanı ve ticari hayat alanları bulunuyor” diye konuştu. 



Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



Başkentin ana gelişim aksı olan batı yönündeki Bağlıca, büyük yatırımlarla en hızlı gelişen bölge oldu

Artan nüfusu ve gelişen ekonomisi ile yoğun bir yapılaşma sürecindeki Ankara'nın ana gelişim aksı olan batı yönündeki Bağlıca, sayıları hızla artan üniversiteler, sağlık tesisleri ve diğer büyük yatırımlarla en hızlı gelişen bölgesi ve yeni cazibe merkezi oldu. Bağlıca'ya 10 kilometrelik mesafede ODTÜ, Bilkent, Başkent, Hacettepe, Türk Hava Kurumu, Çankaya üniversiteleri olmak üzere 6 üniversite bulunuyor. 


"YÜZDE 70'İ YEŞİL ALAN" 

Yeni kurulan Anka Teknoloji Üniversitesi de bu yıl eylül ayında eğitime başlayacak. Ankara Üniversitesi'nin 2 bin dönüm alan üzerinde kuracağı "Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezi ve Sağlık Teknoparkı"nın temeli ise 2017 yılında atılacak. Bu arada MİT Müsteşarlığı da 2017 yılında Bağlıca'daki yeni binasına taşınacak. Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, son yıllarda Eskişehir yolunun solunda yer alan bölgede hızlı bir kentleşme yaşandığı, Bağlıca'nın da içinde yer aldığı yolun sağının ise daha bakir kaldığına işaret etti. Ünal, sol hattaki gelişimin büyük ölçüde tamamlanmasıyla artık gözlerin Bağlıca'ya çevrildiğini bildirdi. Bağlıca'nın imar özelliklerine de değinen Ünal, "Çok betonlaşmanın olmadığı, arazinin yüzde 65-70'nin yeşil kaldığı, sosyal donatıların yüksek olduğu bir yer. Bağlıca, küçük butik sitelerin yer aldığı bir yerleşim olacak" dedi. 


Sabah 


Haber Star'da şu şekilde yer aldı;


Ankara’nın batı yönündeki gelişim aksını oluşturan Eskişehir yolunun sağında yer alan ve kentin en hızlı gelişen bölgesi olan Bağlıca’ya 10 kilometrelik mesafede ODTÜ, Bilkent, Başkent, Hacettepe, Türk Hava Kurumu, Çankaya Üniversitesi olmak üzere halen 6 üniversite bulunuyor. Yeni kurulan Anka Teknoloji Üniversitesi de bu yıl Eylül ayında eğitime başlayacak. İçinde 1.000 yataklı tam teşekküllü bir tıp fakültesi hastanesi, buna entegre bir kök hücre enstitüsü, medikal teknopark, medikal biyoteknoloji ve ileri tıbbi araştırmaların yapılabileceği uluslararası nitelikte dev bir sağlık kompleksi kuracak olan Ankara üniversitesi kampusunu da buraya taşıyor. Ankara Üniversitesi’nin 2.000 dönüm alan üzerinde kuracağı Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezi ve Sağlık Teknoparkı ile Yerleşkesinin temelleri 2017 yılında atılacak. Böylece dev sağlık kompleksi ile bölge küresel çapta bir “sağlık üssü” haline gelecek.


8 ÜNİVERSİTELİ SEMT

Bölgedeki üniversite sayısı da 8’e çıkmış olacak. Bu üniversitelerin, büyük bölümü başka illerden olmak üzere toplamda sayıları 200 bine yaklaşan öğrenci kitlesinin barınma ve diğer ihtiyaçları, bölgenin gelişimine ve ekonomik hayatına önemli katkı yapan önemli bir faktörü oluşturuyor. Bu arada MİT Müsteşarlığı da 2017 yılında Bağlıca’daki yeni binasına taşınacak. 


Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, Bağlıca bölgesine ilişkin sorularımızı yanıtlarken, son yıllarda Eskişehir yolunun solunda yer alan bölgede hızlı bir kentleşme yaşandığı, Bağlıca’nın da içinde yer aldığı yolun sağının ise daha bakir kaldığına işaret etti. Ünal, sol hattaki gelişimin büyük ölçüde tamamlanmasıyla artık gözlerin Bağlıca’ya çevrildiğini bildirdi. Bölgedeki ciddi kamu yatırımlarına da değinen Ünal, Ankara Üniversitesi’nin yeni yerleşkesi ve bölgeyi sağlık üssü yapacak dev sağlık kompleksinin Bağlıca’nın gelişimine ivme kazandırdığına işaret etti.


Son dönemde yatırımcıların bölgeye artan ilgisi ve yatırıma yönelen müteahhit sayısındaki ciddi artışa dikkat çeken Ünal, şunları söyledi:


 “Bağlıca, şu an Ankara’nın en hızlı gelişen bölgesi. Başkentin yeni cazibe merkezi Bağlıca, bize göre gayrimenkulde akılcı yatırımın adresi… Çünkü önümüzdeki dönemde çok daha fazla prim yapacak, değeri katlanacak. Bu nedenle bölgede şimdi yatırım yapan kazanır, karlı çıkar. Ümitköy’ün benzeri bir şehir Bağlıca’da kuruluyor. Böyle olunca da insanlar buraya hücum etmeye başladılar. Son iki yıldır zaten müteahhit sayısında da ciddi bir artış var. Bağlıca’nın içerisinde küçük ve orta ölçekli müteahhitler iş yapabiliyorlardı. Şimdi büyük yatırımcıların da Bağlıca’da yatırım yapma zamanları geldi. Gelişimi tamamlandığında Bağlıca 50 bin nüfuslu bir bölge olacak.”


Bağlıca’nın yüzde 70’i yeşil kalacak

Bağlıca’nın imar özelliklerine de değinen Ünal,  “Bence güzel bir imar planı... Çok betonlaşmanın olmadığı, arazinin yüzde 65-70‘nin yeşil kaldığı, sosyal donatıların yüksek olduğu bir yer. Plana göre Bağlıca, küçük butik sitelerinin yer aldığı bir yerleşim olacak, ancak Ankara Üniversitesi Sağlık kompleksinin yanında 32 parselden oluşan yaklaşık 9 bin konutluk büyük bir site alanı ve ticari hayat alanları bulunuyor” diye konuştu.


Star


Geri Dön