29 / 03 / 2024

Konak Belediyesi protokol cami için alan gösterdi!

Konak Belediyesi protokol cami için alan gösterdi!

Konak Belediyesi, yapılması planlanan protokol cami için Çınarlı'da Özel İdare'den kalan taşınmazlara karşılık yine aynı bölgede bulunan ve özelleştirme ile satılan Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ait eski muayene istasyonunun bulunduğu alanı gösterdi.



İl Özel İdaresi'nin Çınarlı'daki eski binasının bulunduğu alanla ilgili Defterdarlık  İzmir  Emlak Dairesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi arasındaki plan krizi sürüyor.

Bakanlık, Deftarlığın İl Müftülüğü'ne tahsis ettiği araziye protokol camii yapılması için plan yaparken Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi, alanın belediye hizmet alanı, park ve yaya yolu alarak planladı.


Cami planı bakanlık tarafından onaylanıp askıya çıkarken, Konak Belediyesi'nden karşı hame geldi. Belediye cami için başka bir araziyi adres gösterdi. 2014'te özelleştirme yoluyla satılan Karayolları 2'inci Bölge Müdürlüğü'ne ait eski Fenni Muayene İstasyonu'nu önerme kararı aldı. Özelleştirme İdaresi tarafından yapılan imar planı değişikliği ile ticarete açılan 8 dönümlük arazi için yeni bir çalışma başlatıldı. Planları Danıştay 6'ıncı Dairesi tarafından iptal edilen Mersinli'de Çınarlı Endüstri Meslek Lisesi bitişiğindeki arazi için yeni meclis kararı alınacak.

Söz konusu araziye ait imar yetkisini elinde bulunduran ilçe belediyesi, burayı cami alanı olarak belirleyecek ve Özelleştirme Yüksek Kurulu'na talebini iletecek.


Arazi için yapılacak imar değişikliği önümüzdeki gün gerçekleşecek toplantıda meclis onayına sunulacak.


Haber Ekspres 


Haber Sabah Egeli'de şu şekilde yer aldı


KONAK Belediyesi, Diyanet İşleri Başkanlığı'nm Çınarlı'da yapmak istediği camiye karşı yeni bir girişim başlattı. Belediye, Çmarlı'da İl Özel İdaresi'nin yıkılan idare binasının }?er aldığı 20 biıı metrekarelik araziyi protokol cami yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığımın yaptığı ikinci imar planı askıdan inmeden karşı atağa geçti. Alternatif camii yeri hamlesi yapan belediye, Çınarlı'daki Karayollarının eski araç muayene istasyon alanının cami alanına dönüştürecek plan hazırladı. 


Sabah Egeli


Geri Dön