18 / 04 / 2024

Konak Belediyesi'ne yeni hizmet binası!

Konak Belediyesi'ne yeni hizmet binası!

Jüri Danışma Kurulu'nda yer alan ve süreci yakından takip eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, birinci seçilen projenin uygulanmasıyla birlikte hem Konak'ın hem de İzmir'in yeni bir prestij binasına kavuşacağını söyledi.




Konak Belediyesi’nin Yenişehir'deki kapalı pazaryerinin yerine inşa edeceği yeni hizmet binası için düzenlenen 'Serbest Ulusal Tek Kademeli Mimari Proje Yarışması' sonuçlandı. Şartnamesi hazırlanırken sivil toplum örgütleri, mahalle sakinleri ve meslek odalarının katılımcı toplantılar ile fikirlerini beyan etme fırsatı bulduğu 'Hizmet Binası ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Mimari Proje Yarışması'na sunulan 72 adet proje değerlendirmeye alındı.


 

KAZANAN BELLİ OLDU


Jüri Başkanlığını Mimar Cem Sorguç'un yaptığı seçici kurulda Mimar Nevzat Sayın, Yüksek Mimar Semra Uygur, Doç. Dr. Mimar Zehra Akdemir, Konak Belediyesi eski Başkanı İnş. Yük. Müh. Muzaffer Tunçağ yer alırken; Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Konak Belediye Başkan Yardımcısı Eser Atak, Mimar Tevfik Tozkoparan, Yrd. Doç. Dr. Mimar İlker Kahraman ve  İzmir  Mimarlar Odası Başkanı Hasan Topal da danışma kurulunda yer aldı. Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) kurulan sergide yarışmaya katılan 72 proje jüri üyelerinin incelemesine sunuldu. Üç gün süren değerlendirme sürecinde tüm projeler seçici kurul üyelerince tek tek incelendi. Yapılan titiz inceleme sonucunda yarışmanın kazananı jüri üyelerinin oy birliğiyle belirlenirken birinciliği Mimar Mehmet Ziya İmren ile Mehmet Şefik Yasavul'un projesi aldı. Yarışmada ikinci ve üçüncü gelen projeler de seçilirken beş proje de eşdeğer mansiyon ödülüne layık görüldü.


İZMİR’E YAKIŞACAK


Jüri Danışma Kurulu'nda yer alan ve süreci yakından takip eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, birinci seçilen projenin uygulanmasıyla birlikte hem Konak'ın hem de İzmir'in yeni bir prestij binasına kavuşacağını söyledi. Binanın yer aldığı bölgenin de gelişimine katkı koyacağını ifade eden Pekdaş, "Konak Belediyesi'ne yeni bir hizmet binası yapmak ilk hedeflerimizden birisi demiştik. Belediyemize bir hizmet binası kazandırdığımız gibi Yenişehir bölgesinin kalkınmasını sağlayabilecek bir prestij bina, bir sembol binayla da bölgenin gelişmesine yönelik çalışmaları da gerçekleştireceğiz. Yarışmada güzel eserler var. Bu eserler arasında en güzel, en fonksiyonel ve bölgeyi tetikleyecek bir projenin seçilmesini önemli buluyorum" dedi. 


TÜM PROJELER SERGİLENECEK


İzmir Konak Belediyesi Hizmet Binası ve Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Mimari Proje Yarışması’nın Sergisi 18 Ağustos Salı günü açılacak. 29 Ağustos' a kadar sürecek serginin son gününde ise Kolokyum gerçekleştirilecek. Kazanan projenin yanı sıra dereceye giren projeler ile yarışmaya katılan 72 proje de sergide yer alacak. Halka açık olacak sergi Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) düzenlenecek.



Konak Belediyesi


Geri Dön