18 / 04 / 2024

Konak Tramvay Projesi ne zaman bitirilecek?

Konak Tramvay Projesi ne zaman bitirilecek?

3 yılda bitirilmesi öngörülen Konak Tramvayı için 1 buçuk yıldır çivi dahi çakılmadığını dile getiren Bilal Doğan, "Tramvay, metro ve teleferik gibi olmasın. Konak Tramvayı Fasonvay mı oldu?" dedi



İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı olağan meclis toplantısı Başkanvekili Sırrı Aydoğan idaresinde gerçekleşti. Meclisin dilek ve temenniler bölümünde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan Konak Tramvay Hattı Projesi'ni sorarak, "Konak Tramvay Hattı'nın Üçkuyularda'ki temeli göstermelik mi atıldı? İzmirliler kandırılmakta mıdır? Konak Tramvayı'nın 3 yılda bitmesi ön görülürken 1 buçuk yıldır çivi dahi çakılmadı. Tramvay metro gibi teleferik gibi olmasın. Konak Tramvayı Fasonvay mı oldu?" diye konuştu. Doğan bunun yanı sıra Kocaoğlu'nun geçtiğimiz yıllarda metro ile ilgili "Bir sabah ansızın bitecek" sözlerine vurgu yaparak, "Tramvay'da bir sabah ansızın mı bitecek?" diye sordu. 


İZMİRLİLER KANDIRILDI MI? 

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Konak Tramvay Hattı güzergahında zeminde deplase yapılmadan ihaleye çıkıldığını belirterek, "Özellikle kent içi ulaşıma nefes aldıracak en önemli yatırımlardan birtanesi olarak gösterilen Konak Tramvay hattının temeli nihayet geçtiğimiz günlerde atıldı. Ancak ne yazık ki ihalesi 26 Şubat 2014'te yapılan projeyle ilgili İzmirlilerin ve Konak halkının aklında ciddi soru işaretleri var. Konak tramvayını Üçkuyularda'ki temeli göstermelik olarak mı atıldı? İzmirliler kandırılmakta mıdır? Tramvay hattının geçeceği güzergahta gerekli altyapı deplase çalışmaları yapıldı mı? Dünyanın neresinde önce ihalesi sonra deplasesi yapılan proje vardır? Diğer yanda yatırımın getireceği otopark çilesi halen soru işaretidir. Vatandaşların otoparkla ilgili talepleri görmezden gelinmiştir" diye konuştu. Doğan, Tramvay Projesi'nin  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'nin ön görüsüz bir çalışması olduğunu dile getirerek, "Öngörüsüzlükten ötürü oluşacak zararı kim kaldıracak? Tramvayı dayatmacı bir tutumla bilimden uzak kavga dövüş yapmaya çalışan bu anlayıştan bir an önce vazgeçilmesini diliyoruz. Özellikle şu soruları İzmirliler adına sormak istiyorum. Konak Tramvayına neden bu zamana kadar çivi çakılmadı? Tramvay fasonvay mı olacak? Yoksa yüklenici firmadan kaynaklı bir sıkıntı mı var? Yoksa belediyenin işbilmezliği mi? Bugüne kadar neden bu çalışmalar başlamadı? Sonuç olarak 3 senede bitirilmesi ön görülen bu proje zamanında bitecek mi?" dedi. Başkan Kocaoğlu'nun geçtiğimiz yıllarda metro için 'Bir Sabah ansızın bitecek' sözlerine vurgu yapan Doğan, "Acaba bu projede belediyenin diğer projeleri gibi bir sabah ansızın mı bitecek? Biz tramvayı 10 yılda biten metro 8 yılda biten teleferik ile aynı olmamasını diliyoruz. Umarız Kocaoğlu'nun söz verdiği diğer tramvay projesi de buna benzemez" ifadelerinde bulundu. 


Sabah Egeli


Geri Dön