28 / 03 / 2024

Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları başlıyor!

Konak Tramvayı'nda ray döşeme çalışmaları başlıyor!

Çalışmalarını son sürat sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Tramvayı için Tarihi Havagazı Fabrikası ile Vahap Özaltay Meydanı arasında ray döşeme çalışmalarına başlayacak




İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çevreci, ekonomik ve konforlu ulaşımı geliştirmek amacıyla hayata geçirdiği tramvay projesinde çalışmalar hızlandı. 14 durakla hizmet veren 8.8 kilometrelik Karşıyaka hattını sefere alan  İzmir  Büyükşehir Belediyesi, okulların yaz tatiline girdiği ve kent içi trafiğin nispeten azaldığı Temmuz ve Ağustos aylarında da Konak hattındaki zorlu bölgeleri aşacak. Trafik yoğunluğunun en fazla yaşandığı bölgelerden biri olan Tarihi Havagazı Fabrikası ile Vahap Özaltay Meydanı arasındaki hat üzerinde ray döşeme çalışmalarına hazırlanan İzmir Büyükşehir Belediyesi, daha öncesinde, güzergah üzerindeki mevcut içme suyu isale hattını deplase edecek.


7 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak içme suyu isale hattı deplasman çalışmalarının 15 günde tamamlanması planlanıyor. Yaklaşık 800 metrelik bölümde isale hattı kaldırım kenarına alınacak. Çalışmalar Liman Caddesi üzerinde Tarihi Havagazı Fabrikası karşısından başlanacak ve Sait Altınordu Meydanı Alsancak Tren Garı karşısından dönülerek sürdürülecek. Sonrasında Atatürk Bulvarı üzerinden gidilerek,  Ziya Gökalp Bulvarı girişinde çalışmalar tamamlanacak. İçme suyu isale hattının deplasmanının ardından belediye bu hat üzerinde ray döşeme çalışmalarına başlayacak.



İzmir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön