24 / 04 / 2024

Konak'ta 40 yıl sonra gelen tapu sevinci!

Konak'ta 40 yıl sonra gelen tapu sevinci!

İzmir'in Konak İlçesi Gültepe Semti’nde ‘Çıtak Arazisi’ olarak anılan bölgede yaşayan gecekondu sahipleri 40 yıl bekledikleri tapularına kavuştu.



İzmir Konak Belediye Meclisi’nde alınan karara göre, mülkiyeti belediyede olan arazide yaşayanlar tapularına kavuştu. Başvuru yapan gecekondu sahiplerinden ilk tapusunu alan isim 40 yıldır o bölgede yaşayan İsmet Kardibi isimli vatandaş oldu.

Kanal Ben Gazetesi'nde yer alan habere göre, 67 yaşında, 4 çocuk babası Kardibi, yıllardır hayalini kurduğu tapusuna kavuşmanın mütluluğunu yaşadı. Kendilerine bu fırsatı sunan Başkan Pekdaş’a ve ekibine teşekkürlerini ileten Kardibi, Çıtak Arazisi’nde oturup tapu alan ilk isim olmanın kendisi için sürpriz olduğunun altını çizdi. 

Birçok komşusunun da tapu için başvurduğunu söyleyen Kardibi, yıllarca kaçak oturduğu gecekondusunun hep yıkılma korkusunu yaşadığını söyledi. Kardibi, “Allah Konak Belediyesi’nden ve Başkan Sema Pekdaş’tan razı olsun. Şükürler olsun tapuma kavuştum, artık içim rahat” diye konuştu. 

''Satmıyoruz, tapu sahibi yapıyoruz''

Çıtak Arazisi’nde kaçak yaptığı gecekonduda oturan vatandaşlardan ilk tapusunu alan İsmet Kardibi’ne hayırlı olsun dileklerini söyleyen Pekdaş, “İmar Barışı’na başvurup arsa almak isteyenlere piyasa rayiç değeri üzerinden ve faiz işletilerek satış yapılıyor. Biz ise Emlak Beyan Değeri üzerinden faizsiz, dört yılda taksitle ödemek imkanıyla tapularını veriyoruz. Böyle bir satış imkanı yok. Bu bir tapu satışı değil, tapuları sahiplerine kavuşturuyoruz” dedi.

İlçenin 40 yıllık tapu sorununu n çözüldüğünü belirten Pekdaş, “1987 yılından önce imar affına müracaatı olanlara tapularını hemen veriyoruz. Emlak Kamulaştırma Müdürlüğümüzdeki arkadaşlarımız her türlü bilgilendirmeyi yapmaya hazır. Hemşehrilerimiz bu fırsatı kaçırmasınlar. Tapularına bir an önce kavuşsunlar” açıklamasında'' bulundu.


Geri Dön