29 / 03 / 2024

Konkordato ilanları hız mı kazandı?

Konkordato ilanları hız mı kazandı?

Firmaların son günlerde konkordato ilan etmeleri ile gündeme geliyor, İnşaat, tekstil, mobilyacılık gibi her sektörden şirket maddi kriz yaşıyor...



Son günlerde ilan edilen konkordatolar dikkat çekiyor. Geçen sene yaşanan kur krizinden sonra konkordato ilanları hız kazanmıştı. Kemal Tanca, Les Ottomans Otel ve Telpa geçtiğimiz günlerde konkordato kervanına katıldı. 

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2018 yılında yaşanan kur krizi nedeniyle çok sayıda firma art arda konkordato ilan etmişti. Daha sonra getirilen düzenlemelerle bankaların da ısrarı sonucu konkordato ilan etmek zorlaştı. Fakat son zamanlarda konkordato haberleri sürüyor. Konkordato ilan eden şirketler arasında inşaat devi Poyraz İnşaat’ta yer alıyor.

İnşaat devinden ‘konkordato

Yurt içerisinde ve yurt dışında pek çok büyük projeye imza atan Ankara’nın en köklü inşaat firmaları arasında gösterilen Poyraz İnşaat konkordato talebinde bulundu.

Les Ottomans Hotel de kervana katıldı

Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Ünal Aysal, sahibi olduğu Kuruçeşme'de yer alan Les Ottomans Hotel için konkordato talebinde bulundu.


Geri Dön