20 / 04 / 2024

Konut alıcıları tipoloji enflasyonundan kurtulmak istiyor!

Konut alıcıları tipoloji enflasyonundan kurtulmak istiyor!

Son yıllarda birbiri ardına yükselen konut projelerinde aynı plan tipleri sıklıkla görülüyor. Konut sektörünün önde gelen firmaları yeni dönemde tipoloji enflasyonundan kurtulan konutlara farklılık katan projelerin daha fazla öne çıkacağını belirtiyor.



Son yıllarda birbiri ardına yükselen konut projelerinde aynı plan tipleri sıklıkla görülüyor. Konut sektörünün önde gelen firmaları yeni dönemde tipoloji enflasyonundan kurtulan konutlara farklılık katan projelerin ise daha fazla öne çıkacağını belirtiyor.


Örnek daireleri gezen konut alıcılarının Çankaya’da inşa ettikleri Nefis Çankaya Evleri’ne geldiklerinde farklı daire tipleriyle karşılaşarak, heyecanlarını dile getirdiklerini ifade eden YP İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Osman Cem Çankaya, bu durumun alıcıların ‘tipoloji enflasyonu’ndan kurtulmak istediğini gösterdiğini belirtti.


Çankaya, “Ankaralılar’ın büyük ilgi gösterdiği konut projeleri, alıcının konut algısını baştan sona değiştirdi. Konut almak isteyenler artık daha kaliteli, konforlu, yaşam merkezi olabilecek evlerde yaşamını sürdürmek istiyor. Bu durum da inşaat sektörünü talebe yönelik konutlar üretmeye yönlendiriyor. Her yerde aynı kurgudaki, benzer tipolojideki projeleri görmemizin nedeni de bu” dedi.


 
‘Tutulan konsept satar’


‘Tutulan konsept satar’ mantığının kentlerde proje stokunun ciddi şekilde artmasına neden olduğunu vurgulayan Çankaya, şunları söyledi:


“Birbirine benzer konutlar üretmenin yakın gelecekte sıkıntı oluşturabileceğini düşünüyoruz. Hatta şimdiden Ankara’da birbirinden ayrışmayan plan enflasyonu olduğunu söylemek mümkün. Son zamanlarda, konut alıcısının farklı, dinamik projelere ilgi gösterdiğini gözlemliyoruz. İmrahor Vadisi manzarasıyla konut sahiplerini kent merkezinde doğayla buluşturan Nefis Çankaya Evleri projemiz de hareketli, kullanışlı ve farklı daire içi yerleşimiyle  alıcının büyük ilgisini çekiyor.”


Geri Dön