19 / 04 / 2024

Konut alıcılarının talebi değişiyor, hedefleri yeni pazarlar!

Konut alıcılarının talebi değişiyor, hedefleri yeni pazarlar!

Açıktır ki bu gruptaki alıcılar için de bir doygunluk noktası var. Şimdi hedef, başka pazarlar. Şimdi hedef yatırım amacı ile konut alacaklara yeni konseptler sunmak.



İnşaat sektöründe, alt gelir grubu başımı sokacak iki oda bir salon arıyorum, kiradan kurtulmak tek derdim derken, üst düzey alıcı grubu farklı bölgelerden konut topluyor. Bugüne kadar 200 üstünde projeye misafir olduk. Sektörün içinde ardı ardına yatırım yapan gruplara, satış grafiğinde ana alıcı grup sorulduğunda, "bir önceki projemizde ev sahibi olanlar" yanıtı yetkili isimlerce defalarca dile getirildi. Açıktır ki bu gruptaki alıcılar için de bir doygunluk noktası var. Şimdi hedef, başka pazarlar. Şimdi hedef yatırım amacı ile konut alacaklara yeni konseptler sunmak. Öte yandan yatırım amacı ile konut sektörüne yönelen alıcı grubun talebi de değişti. Kira gelirinin ötesine geçmek alıcı ve satıcı için yeni arayışları da beraberinde getirdi. 


FUARLAR BULUŞMA NOKTASI


 Özellikle Kuveyt, Suudi Arabistan ve Katarlı yatırımcıların takibi altında olan Ortadoğu'daki fuarlar Türk firmalar için de önemli bir buluşma noktası. Projeler Türkiye lansmanından önce bu fuarlarda görücüye çıkıyor. Türkiye'ye turist olarak gelmek veya yatırımdan kâr elde etmek isteyen yabancı yatırımcı otel yerine kendi evinde kalmayı tercih ederken, boş dönemlerde de profesyonel bir işletme güvencesinde gelir elde etmeyi hedefliyor. "Otelde yeriniz değil, eviniz olsun" mottosuyla hayata geçirilen Crown Palace, yatırım odaklı bakış açısının bu anlamdaki örneklerinden biri. Babacan Yapı tarafından inşa edilen projede hedef oturumluk değil yatırımlık evlere sahip olmak. Profesyonel konut kiralama desteği ile dairelerin apart otel kiralamasına uygun standartlarda, belirlenen dönemlerde kiralaması yapılabiliyor ya da ikinci el satışı gerçekleştirilebiliyor. Osmanlı ve Selçuklu motifleri üzerine kurgulanan dekorasyonu ile sadece otel konforu değil, daire sahiplerine gelir sağlamayı hedefleyen projenin aidatları oturumluk projelere göre daha yüksek olacaktır. 


deko yorum Tasarımda Selçuklu motiflerinin izi var Selçuklu-Bizans motifleri, perdeden, duvar kâğıdına, halıdan, seramiğe kadar her yerde, iyi tasarımcıların elinde yorumlanan motifler "usta"lık kokarken, taklitler geleneksel olanın değerini de düşürüyor. 


Aktarılan sadece motif değil ardındaki öykü yani duygudur. Kohler tarafından tasarlanan "Morroccan Sink"in desenlerdeki geometri ülke tarihimize çok yakın izleri taşımakta, lakin ürünün ortaya çıkışındaki esinlenme ve ismi Marakeş imzasını taşıyor. El yapımı lokumluk Selçuklularla başlayan kırmızı çömlekçi kili üzerine beyaz astarla, bezeme tekniği ile yapılan ayaklı lokumluk, Adil Can-Nursan Sanat Atölyesi tarafından tamamen elde yapılmış. En az on ünite gerekiyor Tefrişle işletmek avantaj Apart otel mesken olarak kullanılmaya elverişli bağımsız apartman tipinde, müşterinin yeme ve içme ihtiyacını karşılayabileceği tesislerdir. 


Belgeli otel veya tatil köyünde yer alabileceği gibi konut- ticaret kullanıma ayrılmış alanlarda en az 10 ünite şeklinde düzenlenebiliyor. Apart olarak değerlendirilecek yatırımlarda, farklı daire tipleri olsa da tefriş ve dekorasyonda dil birliği hem pazarlama hem de işletme açısından önemli olacaktır. Periyodik bakımlar, teknik servisler ve temizlik anlamında kalite standardında sürdürülebilirlik esas olmalıdır. 


Habertürk/Esin Tümer 


Geri Dön