29 / 03 / 2024

Konut alırken betona dikkat!

Konut alırken betona dikkat!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Tamer Saka, binalarda kullanılan betonun kalitesinin önemini belirterek “Yapılarımızı inşa ederken beton kalitesine dikkat etmeliyiz. Tüketicilerin de bilinçli davranması gerekiyor” açıklamasında bulundu.



Geçtiğimiz günlerde Elazığ'ın Sivrice ilçesinde yaşanan 6.8 büyüklüğüne sahip depremle akıllara yine, "Yapılarımız ne kadar güvenli?" sorusu geldi. Uzmanlar, ülkemizin bu büyüklükte yaşanacak depremlere karşı her zaman hazırlıklı olması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Ülkemizin deprem kuşağında olması, inşa edilen konutların kalitesinin önemini artıyor. 

Yeni Asır'da yer alan habere göre; küçük ve büyük çaplı depremlerin her an yaşanma riskine karşın, yapılarda bulunan beton kalitesinin önemi artıyor. Yapıların deprem yönetmenliklerine uygun ve kaliteli malzemelerden üretilmesi gerektiğini söyleyen Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Başkanı Tamer Saka, deprem kuşağında bulunan Türkiye'de hem inşaatı yapanlar hem de konut alanlar için kalite ve güvenlik unsurunun öncelikli olması gerektiği konusunda uyarılar yaptı. Yapıları inşa ederken, güvenli tasarım ve yapım tekniklerinin uygulanması gerektiğini söyleyen Saka, burada beton kalitesine özellikle dikkat edilmesi gerektiğini kaydetti. İnşaat müteahhitlerinin standartlara uygun yapı malzemeleri kullanmaları gerektiğiden bahseden Saka, tüketicilerin de konut alırken yapı malzemeleri kalitesi hakkında mutlaka bilgi edinmeleri gerektiğini belirtti.

 Konut alırken betona dikkat!

BETONARME GÜVENLİDİR

Betonarme binaların güvenli ve ekonomik yapılar olduğunun altını çizen Saka, şu ifadeleri kullandı: "Konut alırken, bina yapımında kullanılan malzemeler, binanın tasarımı ve yapım teknikleri ön plana çıkmalıdır. Bu nedenle yapılarımızı inşa ederken güvenli tasarım ve yapım teknikleri uygulanmalı ve beton kalitesine dikkat etmeliyiz. 24 Ocak Cuma günü Elazığ'da yaşadığımız depremde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, yüzlerce kişi de yaralandı. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz. Bu vahim olayın tekrar yaşanmaması için yapılarda kaliteli beton kullanılması gerektiğini önemle vurguluyoruz."

Bina güçlendirme maliyeti ne kadar?

Riskli bina testi 4 bin 500 liradan başlıyor! 


Geri Dön