24 / 04 / 2024

Konut fiyatları hangi bölgelerde düştü?

Konut fiyatları hangi bölgelerde düştü?

İstanbul'da üretilen markalı konut projelerinde fiyatlar, son 6 ayda birçok bölgede düşme eğilimine girdi. 



Söz konusu dönemde en büyük düşüş yüzde 3.8 ile Fikirtepe’de gözlenirken; Kartal-Maltepe, İstinye-Tarabya, Kadıköy-Göztepe, Seyrantepe-Maslak, Ataköy-Zeytinburnu sahil aksında yer alan projelerin fiyatlarındaki gerileme de dikkat çekti. 

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; fiyatlardaki düşüşte, yüksek konut kredi faiz oranları ve yatırım geri dönüş sürelerindeki uzamaya bağlı konut talebinde gözlenen yavaşlamanın yanı sıra belli bölgelerde yoğunlaşan stok birikimlerinin etkili olduğu belirtiliyor. TSKB Gayrimenkul Değerleme’nin “Bir Bakışta Markalı Konut Piyasası” raporuna göre, İstanbul’da markalı konutlarda ortalama yıllık fiyat artışı yüzde 4.5 oldu. İstanbul’daki ortalama fiyat artışı 2011’den bu yana en düşük artış olarak kaydedildi.

İstinye de düşüşte
Yıllık bazda değeri en çok azalan bölge yüzde 4.8 ile İstinye-Tarabya oldu. Değeri en çok artan bölge 6 aylık dönemde yüzde 5.4 ile Mahmutbey-GOP TEM aksı, yıllık bazda yüzde 9.8 artışla Sancaktepe-Sultanbeyli-Samandıra bölgesi oldu. İstanbul ortalamasında konut yatırımlarının geri dönüş süresi 25.8 yıl olarak ölçülürken; bu süre Kadıköy-Bağdat Caddesi-Göztepe-Kozyatağı bölgesinde 35.3 yıla, Mecidiyeköy-Büyükdere aksında 35.1 yıla çıkıyor. Fikirtepe 32.6 yıl, Ataköy-Zeytinburnu sahil aksı 30.8 yıl, İstinye-Tarabya bölgesi de 30.5 yıl ile geri dönüş süresinin en uzun olduğu bölgeler olarak ölçümleniyor.


Geri Dön