26 / 04 / 2024

Konut fiyatları İstanbul’da 10 yılda 3 kat artacak!

Konut fiyatları İstanbul’da 10 yılda 3 kat artacak!

Gayrimenkul yatırımın en kârlı yatırım aracı olduğunu söyleyen 24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay “10 yıl içinde İstanbul’da konut fiyatları 3 kat artacak” dedi.



Dünyanın önemli şehirlerinde konut sahibi olmak her zaman kârlı bir yatırım olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul’un da dünya metropolleri arasında önemli bir yeri olduğu ve yükselen bir trend gösterdiği düşünülürse bu şehirde gayrimenkul yatırımı diğer yatırım araçlarına göre kârlı bir yatırım sunmaya devam edecek gibi. 24 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Yeniay, gayrimenkul yatırımının günümüzün en kârlı yatırım araçlarından biri olduğunu kaydederek İstanbul’da gelecek 10 yılda konut fiyatlarının 3 kat daha artacağını öngördüğünü söyledi. Gayrimekul yatırımın güvenli bir yatırım olduğunu kaydeden Yeniay “İstanbul’un ortalama her bölgesinde gelecek 10 yıl içinde konut fiyatları yüzde 300 daha değerlenecek. Bundan dolayı hiçbir endişem yok” dedi. İstanbul’da konut fiyatlarının yüksek olmadığını, dünyanın en önemli şehrinde kaliteli konutun her zaman değerli olacağını söyleyen Yeniay “İstanbul’un Londra, Paris gibi dünya metropellerinden farkı yok. Bu şehirlerde metrekare fiyatları oldukça değerli. İstanbul’un trendinin yükselmesi daire fiyatlarını yükselten önemli etken. İstanbul’un tarihi ve coğrafi konumunun yanında planlanan mega projeler ile bölgesel bir hub olma yolunda da hedefleri var. 3. Havalimanı başta olmak üzere diğer çalışmalar İstanbul’u önemli bir destinasyon yapacak” dedi.


Binaların yüzde 60’ı riskli


Bu nedenlerden dolayı da İstanbul’a yabancı yatırımcının ilgisinin de arttığını ve bu ilginin de devam edeceğini kaydeden Yeniay, şehir merkezlerinde evlerin pahalı olduğuna yönelik söylemi de kabul etmediğini söyledi. “İstanbul’da alınan ev hiçbir zaman kârsız bir yatırım değil. Devamlı üzerine koyar” diyen Yeniay, sektörün genelinde bir balondan bahsetmenin doğru olmadığını belirtti. İstanbul’da konuta talebin 30 yıl daha devam edeceğini, niceliğin yanı sıra nitelikli konutun da vazgeçilmez olduğunu kaydeden Yeniay “ İstanbul maalesef deprem riski taşıyan bir şehir ve binaların yüzde 60’ı riskli bina. Gelecek 20 yılı İstanbul’un tekrar inşa süreci olarak görüyorum. Bu binaların kesinlikle revize edilmesi gerekiyor. Minimum 1 milyon yapı yenilenmeli. Bu da her yıl 100 bin yeni konut demek. Bu noktadan bakarsak konutta stok var demek gerçekçi değil” dedi. Aziz Yeniay ayrıca, 2 yıl  içinde 15 yeni proje geliştireceklerini ve bunların farklı ortaklıklarla yürütüldüğünü söyledi.


KÖRFEZ İÇİN PRESTİJ UNSURU


Geçtiğimiz aylarda lansmanı yapılan İstasyon 24 ve Airport 24 projeleri hakkında da konuşan Yeniay, bu projelerinin yarısını sattıklarını bilgisini verdi. Yabancı satışlarının da gayet iyi olduğunu ifade eden Yeniay “Özellikle Körfez ve Ortadoğu yatırımcısı için İstanbul’da ev sahibi olmak onlar için bir statü, prestij göstergesi. O nedenle bu şehirde konut almak veya konut yatırımcısı olmak onların gündeminde olan bir durum” dedi. 2 tür yabancı yatırımcı olduğunu bunlardan birinin Türkiye’yi iyi bilenlerden oluştuğunu ve bu kesimin doların yükselmesi, seçimler vs gibi durumlarda kaygı yaşamayanlar olduğunu söyleyen Yeniay, ikinci grubun ise ilk defa yatırım için gelen ve tedirginlik yaşayan grup olduğunu belirtti.


Star


Geri Dön