19 / 04 / 2024

"Konut fiyatları yükselmeye devam edecek"


İnşaat maliyetlerinin 1 yıl içinde yüzde 300 arttığını ifade eden Aziz Torun, konut fiyatlarının düşmeyeceğini aksine yükselmeye devam edeceğini söyledi.



Konut üretiminde finansmanı yönetmenin oldukça zor olduğunu ifade eden, "Mucizevi bir yöntemle sat- yap modeliyle finansman sağlanıyordu. Ancak finansmana ulaşmak oldukça zor. Satışlar yavaşladı. Maliyetler çok arttı. Endişeli satıcı ve endişeli geliştiriciyiz. Maliyet hesabını doğru yaptık mı? Doğru fiyata satıyor muyuz? diye düşünüyoruz. Müteahhitler çok para kazanıyor gibi görünse de aslında volümle ilgili.

2021 maliyeti ile bugünkü maliyet arasında yüzde 300 fark var. O zaman 6 bin lira olan inşaat maliyeti 18 bin liraya çıktı. Arsa maliyeti hep yüzde 40 ile 60 arasında. Hasılat modeliyle yapılıyor üretimler. Geliştiricinin karı yüzde 10-15 civarında. Daha çok yapıp daha çok satarak ancak kar elde ediliyor" şeklinde konuştu.

Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun "Yabancıların konut alımı toplam içinde yüzde 5. Yabancıya satarak gayrimenkul sektörü ayakta kalamaz" diye konuştu.

 

Ev almak isteyenlere, en ucuz seçenek prefabrik ev! İşte 21 Eylül 2022 fiyat listesi

Bankalardan son dakika konut kredisi açıklaması! Ev alacaklar hemen bu rakamlara bakın! 


Geri Dön