29 / 03 / 2024

Konut fiyatlarında korkutan rakamlar ortaya çıktı: 3 ay sonra daha kötü olacak

Konut fiyatlarında korkutan rakamlar ortaya çıktı: 3 ay sonra daha kötü olacak

Konut fiyatları Türkiye'de rekor kırıyor. Bir dönem değerinin çok altında satılan konutlar inşaatların durması ve konuta olan talebin ters orantıyla patlaması nedeniyle cep yakıyor. 81 ilde yaşanan fiyat artışlarının haritası ortaya çıktı. 3 ay sonra daha kötü olacak tespiti yapıldı.



Çalışmayı yapan CHP İtanbul milletvekili Gürsel Tekin, söz konusu artışların 3-5 ay sonra 10 bin liraya dayanacağını ifade etti. Ciddi bir konut kriziyle karşı karşıya olunduğuna dikkat çeken Gürsel Tekin, "İstanbul ve İzmir’de kiralar şimdiden asgari ücreti aştı,  Ankara  eşikte bekliyor. Bu trendin devamı halinde iki çalışanlı bir aile iki maaşla bile bir evde oturamaz. Sonuçta binlerce insan evsiz kalabilir, yaşadığı şehirde barınamaz hale gelebilir." uyarısında bulundu.

"SONBAHARDA KRİZ DERİNLEŞECEK"

Sonbaharda yükseköğrenim kurumlarının kapılarını açmasıyla büüykşehirlerde ciddi bir barınma talebi doğacağını ifade eeden Gürsel Tekin, öğrencilerin geçen yıl "Barınamıyoruz" diyerek sokaklarda yaptıkları eylemleri hatırlattı. Bu sene durumun daha da ağırlaşacağına vurgu yapan Tekin, hali hazırda 7 milyon binanın riskli yapı kategorisnde bulunduğunu ifade etti.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön