16 / 04 / 2024

gürsel tekin konut haritası

gürsel tekin konut haritası

Konut fiyatları Türkiye'de rekor kırıyor. Bir dönem değerinin çok altında satılan konutlar inşaatların durması ve konuta olan talebin ters orantıyla patlaması nedeniyle cep yakıyor. 81 ilde yaşanan fiyat artışlarının haritası ortaya çıktı. 3 ay sonra daha kötü olacak tespiti yapıldı.

Gürsel Tekin’den Murat Kurum’a cevap geldi: Yarın Tozkoparan’a gidiyorum!

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kentsel dönüşüm ile ilgili yaptığı açıklamada “Gidin Tozkoparan’a bakın orada eylemler yaptılar. Şimdi mutlu şekilde oturuyorlar.” demişti. Murat Kurum'a yanıt Gürsel Tekin'den geldi. 

Türkiye konut fiyat artışında 4 yıldır zam şampiyonu!

CHP eski Genel Sekreteri Gürsel Tekin, konut fiyat artışı ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve "Konut fiyat artışlarında son dört yıldır dünya birincisiyiz" dedi. İşte o rakamlar...

İstanbul'da yaşamaya elverişli konut kalmadı: 83 bin 726 ilandan yalnızca 6'sı BM kriterlerine sahip!

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'da BM’nin "yaşamaya elverişli konut" tanımına 83 bin 726 konut ilanından yalnızca 6'sının uygun olduğuna dikkat çekti.

Gürsel Tekin'den Kanal İstanbul eleştirisi!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kanal İstanbul projesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Gürsel Tekin: Fahiş kira artışlarına dur denilmeli!

Artan konut ve kira fiyatları ile ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili Gürsel Tekin, "Kira artışları nedeniyle ev sahibi ve kiracı karşı karşıya geldi." şeklinde konuştu.

Gürsel Tekin'den emlak vergisi açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, emlak vergisi artışına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gürsel Tekin'den Kanal İstanbul projesine tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26 Haziran tarihinde Kanal İstanbul projesinde ilk kazmanın vurulacağını duyurdu.  CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kanal İstanbul'un temel atma törenine ilişkin konuştu.

Gürsel Tekin'den Kanal İstanbul çağrısı!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin yazılı bir basın açıklamasında bulundu ve yeni ‘reform’ için çağrı yaptı. Gürsel Tekin, açıklamasında Kanal İstanbul projesinin durdurulması için çağrıda bulundu.

Gürsel Tekin'den İstanbul'un 2 ilçesindeki imar planı değişikliğine tepki!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın iki ilçede yaptığı imar planı değişikliğine tepki gösterdi. 

Gürsel Baran'dan konut sektörü açıklaması!

ANKARA Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, pandemi döneminde ticareti, firmaların ve esnafın sorunlarını anlattı. Gürsel Baran, inşaat sektörünün zorda olduğunu söyledi.

Gürsel Tekin'den Kanal istanbul ÇED raporu açıklaması!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, Kanal İstanbul projesinin bilirkişi heyetinden bir akademisyenin tehdit ve baskı gördüğünü ileri sürerek görevinden çekildiğini duyurmuştu. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Gürsel Tekin'den Marmara Üniversitesi Nişantaşı Kampüsü imar planı çıkışı!

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul depreminin gündemde olduğu bir dönemde bile , belediyeyi devre dışı bırakılıp, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle projelerin hayata geçirilmeye çalıştığını belirtti. 

Gürsel Tekin'den Kanal İstanbul tepkisi!

Kanal İstanbul’un, ulaşım projesi olmadığını iddia eden CHP Milletvekili Gürsel Tekin, “Bu proje kent suçudur. 90 milyonun hakkı olan para, halk için harcanmalı” diye konuştu.

gürsel tekin konut haritası Haberi

gürsel tekin konut haritası

Türkiye'nin 81 ilinde yaşanan konut fiyat artışları haritaya döküldü. Yapılan hesaplamlara göre Mayıs'ta yeni kiralık konut kira fiyatları bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 150 arttı.

Konut kiralarında en çok artışın yaşandığı iller Muğla, Antalya, İstanbul, İzmir ve Aydın oldu.

Türkiye genelinde kiralık konut fiyatlarının ortalaması 5 bin lirayı bulurken İstanbul genelinde ortalama 7 bin liraya kadar çıktı.

Kiralık konut fiyatlarında en fazla artışın yaşandığı il ise turizmin merkezi Antalya oldu. Antalya'da rakam 8 bin 500 lirayı aştı.

Çalışmayı yapan CHP İtanbul milletvekili Gürsel Tekin, söz konusu artışların 3-5 ay sonra 10 bin liraya dayanacağını ifade etti. Ciddi bir konut kriziyle karşı karşıya olunduğuna dikkat çeken Gürsel Tekin, "İstanbul ve İzmir’de kiralar şimdiden asgari ücreti aştı, Ankara eşikte...