20 / 04 / 2024

Konut fiyatlarındaki artış nasıl yavaşlar?

Konut fiyatlarındaki artış nasıl yavaşlar?

BOSS4 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, konut fiyatlarının nasıl normale döneceğiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Akkuş, "Beylikdüzü'nde 700 bin TL'ye sattığımız konut 2 milyon TL'ye çıktı. Bu durum demir ve çimento fiyatlarının yükselmesinden kaynaklandı" diye konuştu.



Akkuş Gayrimenkul'ün, Lübnanlı ortağıyla kurduğu BOSS4 Gayrimenkul'ün yeni projesi Alya 4 Mevsim projesi tanıtıldı. Posta Gazetesi'nden Meltem Kara Söyleyenoğlu'nun haberine göre; Alya 4 Mevsim projesi Esenyurt ilçesinde 100 milyon TL'lik yatırımla yükseliyor. 

BOSS4 Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Akkuş, tanıtım toplantısında projeyle ve sektörle ilgili konuştu. Abdulkadir Akkuş, koronavirüs salgınına rağmen çalışmalarına ara vermediklerine dikkat çekti. 

Konut fiyatlarındaki artış nasıl yavaşlar?

HURDA İTHALATI SERBEST OLURSA FİYATLAR DÜŞER    

Konut sektöründe yüzde 1.4 seviyelerine kadar yükselen faizlere ek olarak maliyetlerdeki artışın da fiyatları etkilemesi yerli alıcıyı zor duruma düşürüyor. Akkuş, yükselen maliyetlerin satış fiyatlarını da etkilediğine vurgu yaparak, şu açıklamalarda bulundu:

Konut fiyatlarındaki artış nasıl yavaşlar?

"Beylikdüzü'nde 700 bin TL'ye sattığımız konut 2 milyon TL'ye çıktı. Bu durum demir ve çimento fiyatlarının yükselmesinden kaynaklandı. Hursa alımı serbest bırakılırsa demir fiyatları geri gelebilir. Hükümetimiz güzel bir karar aldı, çimento ihracatını kısıtladı. Çimento ve demirde fiyatlar geri gelirse olumlu yansımaları olur. Bunun yanında faizler 0.90'ların altını görürse yerlide hareketlenme başlar."

Konut ve kira fiyatları nasıl düşer?

Akkuş Gayrimenkul'den 2 yeni proje geliyor!


Geri Dön