28 / 03 / 2024

Konut hesabında ilk ödeme 2019'da yapılacak!

Konut hesabında ilk ödeme 2019'da yapılacak!

Yeni yılda vatandaşın hayatı kolaylaşacak. Konut, çeyiz hesabından ilk ödeme yapılacak. Ayrıca elektrik ve suda yüzbinlerce aboneyi ilgilendiren indirim de 2019'da yapılacak...



2019 yılında vatandaşın hayatı kolaylaşacak. Elektrik, su faturası düşecek. Konut, çeyiz hesabından ilk ödeme yapılacak. İnternette sınırsız dönem başlayacak. Sabah'tan Hazal Ateş, vatandaşın hayatını kolaylaştıracak uygulamaları şöyle sıraladı;

İNTERNETTE SINIRSIZ DÖNEM: İnternette sınırsız dönem başladı. Adil kullanım kotası uygulamasına son verildi. İnternet servis sağlayıcıları, 1 Ocak itibarıyla internetin limitsiz kullanılabileceği tarifeleri hayata geçirdi.

ELEKTRİK, SU FATURASI DÜŞECEK: Herkesin özelikkle kış aylarında yakındığı faturalar da düşecek. Elektrik ve suda yüzbinlerce aboneyi ilgilendiren indirime imza atıldı. Tüketimini 22.00-06.00 saatleri arasına kaydıranların faturası hafifleyecek. Akıllı sayacı bulunan yeni yılla birlikte gece 22.00'den sonra çamaşır yıkayan, fırın açan, ütü yapan daha az fatura ödeyecek. Elektriğin kilovatsaati, vergi ve paylar, dağıtım bedeli hariç 28 kuruşa düştü. Su faturalarında da indirim var. İstanbul'da tüm aboneler için su faturaları yüzde 15 indirimli olacak.

KONUT VE ÇEYİZDE İLK ÖDEME: Evlenecek çiftlere destek amacıyla 7 bin 500 liraya çıkarılan çeyiz hesabı ve devlet katkısı 25 bin liraya yükselen konut hesabında ilk ödeme yapılacak. Çeyiz ve konut hesabı uygulamasından yararlananların sayısı 38 bine yaklaşırken, devlet bu yıl her iki hesap için yaklaşık 465 milyon lira destek sağlayacak.
 


Geri Dön