26 / 04 / 2024

Konut kredi faiz oranları Mart'ın son haftasına nasıl başladı?

Konut kredi faiz oranları Mart'ın son haftasına nasıl başladı?

Kredi ile ev alacaklar dikkat! Mart ayının son haftasında ve seçimlere günler kala konut kredisi faiz oranları ne durumda? 



Bankaların konut kredisi faiz oranları Mart başında ilk olarak Ziraat Bankası’nın ardından diğer kamu bankalarının indirimleri ile düşüşünü hızlandırdı. Akbank, Garanti Bankası ve Yapı Kredi Bankası’nın ardından bugün itibariyle QNB Finansbank’ın da indirimleri ile konut kredisi faiz oranları ortalaması yüzde 1.85’e geriledi. 

En düşük tabela konut kredisi faiz oranı Ziraat Bankası’nın uyguladığı yüzde 1.28’e olarak kalmaya devam ediyor. En düşük kampanyalı konut kredisi faiz oranı ise yüzde 0.98 seviyesinde. 

Kredi Pazarı’nın araştırmalarına göre bankaların güncel konut kredisi ürünleri üzerinden 150.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin aylık ödemeleri 5 yıl vadede yaklaşık 3.600 TL, 10 yıl vadede 2.450 TL’ ye denk geliyor. 

Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde yaşanan kurdaki yükseliş konut almak isteyen vatandaşları da tedirgin etti. Seçimlere günler kala kurdaki dalgalanmanın piyasaları ve konut kredisi faizlerini nasıl etkileyeceği merak konusu oldu. Dolarda yaşanan yükselişin konut kredisi faiz oranlarındaki değişime kısa vadede etkisi olmayacağı düşünülmüyor. 

Kurda yaşanan dalgalanma hafta başı itibariyle de devam ederken, seçimlere sayılı günler kala Mart ayının son hafta başlangıcında konut kredisi faiz oranlarındaki son durum şu şekilde;

Ziraat Bankası

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarında uyguladığı büyük indirim sonrası yüzde 1.28 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor. 

VakıfBank

VakıfBank tabela konut kredisi faiz oranı olarak yüzde 1.75 faiz oranı sunsa da iki önemli faiz indirim kampanyası uyguluyor. VakıfBank Bahara Özel Sarı Panjur Konut Kredisi kampanyası kapsamında 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.28 faiz oranı kullandırıyor. VakıfBank ayrıca Banka Gayrimenkulü Konut Kredisi için kampanyası için yüzde 0.98 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

HalkBank

HalkBank konut kredisi faiz oranlarında geçtiğimiz hafta uyguladığı indirim sonrası kampanyalı Hesaplı Evim Konut Kredisi ürünü faiz oranlarını yüzde 1.28’e, Canım Evim Konut Kredisi faiz oranlarını yüzde 1.32’e, Dost Evim Konut Kredisi faiz oranlarını ise yüzde 1.85’e düşürdü.

Yapı Kredi Bankası

Yapı Kredi Bankası indirim sonrasında 10 yıl vadeye  kadar yüzde 1.59 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

Kuveyt Türk

Kuveyt Türk Katılım Bankası ise konut finansmanı kar payı oranlarını 5 yıl vadeye dek yüzde 1.54,10 yıl vadeye kadar ise yüzde 1.59 kar payı oranı ile sunuyor.

Akbank

Akbank 48 ay vadeye kadar yüzde 1.78, 60-120 ay vade aralığında ise yüzde 1.57 konut kredisi faiz oranı sunuyor.

ICBC

ICBC yüzde 2.4 tabela konut kredisi faiz oranı sunsa da kampanyalı Yeni Evim Konut Kredisi ürünü kapsamında yüzde 1.60 faiz oranı ile konut kredisi sağlıyor.

TEB

TEB yüzde 2.58 ile standart konut kredisi ürünlerinden en yüksek faiz oranını sunsa da kampanyalı konut kredisi ürünü dahilinde yüzde 1.61 konut kredisi faiz oranı kullandırıyor.

Garanti Bankası

Garanti Bankası konut kredisi faiz oranlarını yüzde 1.65’e düşürdü. Banka 12 ay vadeye dek yüzde 1.71, 24-120 ay ay aralığında vadelerde ise yüzde 1.65 faiz oranı kullandırıyor. 120-240 ay vade arasında ise yüzde 1.91 faiz oranı sunuyor.

İNG Bank

İNG Bank konut kredisi ürünleri kapsamında yüzde 1.67 faiz oranı kullandırıyor. Banka konut kredisine ek sunulan sigortaların kullanılması durumunda faiz oranlarını yüzde 1.65’e kadar düşürüyor.

QNB Finansbank 

Finansbank bugün gerçekleştirdiği indirim sonrası 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.8 konut kredisi faiz oranı uyguluyor. 

 

Dolardaki yükseliş konut kredisi faiz oranlarını etkiler mi?

Konut kredi faizleri düştü sigorta masrafları arttı!
 


Geri Dön