19 / 03 / 2024

Konut kredi faizleri düşüş eğiliminde!

Konut kredi faizleri düşüş eğiliminde!

Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapacağı beklentisiyle oluşan iyimser hava, konut kredi faiz oranlarına da olumlu bir şekilde yansıdı.



İstanbul seçimlerinin oluşturduğu belirsizliğin son bulmasının yanı sıra Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapacağı beklentisiyle oluşan iyimser hava, konut kredi faizlerine de olumlu olarak yansıdı. Yeni Asır gazetesinde yer alan habere göre, siyasi ve ekonomik konjonktörün etkisiyle yükselen konut kredi faizleri, tekrar düşüş eğiilimi gösteriyor. Kamu bankaları son birkaç ayda yüzde 1.50'lere kadar çektikleri faizlerinin yanına Enflasyona Endeksli Konut Kredisi gibi ürünler koyarken özel bankalar, birbiri ardına kredi faizlerini indirmeye başladı. 10 Mayıs tarihinde yüzde 2.5'lere yaklaşan bankaların konut kredi faiz ortalaması 11 Temmuz itibariyle yüzde 1.70'lere geriledi.

EN DÜŞÜK FAİZ ZİRAAT'TE 

Şu anda en düşük konut kredi faizi yüzde 1.50 ile Ziraat Bankası'nda Ziraat Bankası'nı 100 bin TL'ye kadar olan kredilerde uyguladığı yüzde 1.53 faiz oranıyla Halkbank takip ediyor.  Banka 100 bin ile 500 bin lira arası kredilerde yüzde 1.55, 500 bin liranın üzerindeki kredilerde ise yüzde 1.69 oranında faiz uyguluyor. Ziraat Bankası ve Halkbank'ı aylık yüzde 1.55 ile TEB, yüzde 1.57 ile ICBC Bank takip ediyor. Üç kamu bankasının anlaşmalı olduğu konut projeleri için uyguladığı konut kredi faiz oranını ise yüzde 0.98. Son bir ayda en büyük indirim oranı TEB'den geldi. TEB, 10 Mayıs tarihinde aylık yüzde 2.58 olan konut kredi faizini yüzde 1.55 çekerek, müşterilerine 103 puanlık avantaj sağladı. TEB, özel bankalar arasında en düşük konut kredi faizi veren banka unvanını da kazandı. Onu, aylık yüzde 1.57 faizle ICBC Bank takip etti. En yüksek konut kredi faizi ise aylık yüzde 2.20 ile Anadolu Bank uyguluyor.

 

En uygun konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?


Geri Dön