18 / 04 / 2024

Konut kredi faizlerinde bahar havası!

Konut kredi faizlerinde bahar havası!

Konut kredi faizlerinde yaşanan gerileme tüketici kredilerine de indirim olarak yansımaya başladı.



Bankalar, yüksek faize karşı teker teker hamle yapmaya başladı. Posta gazetesinde yer alan habere göre, ilk hamle VakıfBank’tan gelmiş ve banka konut, taşıt ve bireysel ihtiyaç kredi faiz oranlarını aşağı çekmişti. Şimdi de Ziraat Bankası konut ve ihtiyaçta faiz oranlarını indirdi. Diğer bankalardan da benzer indirim hamleleri bekleniyor.

4 MART'TA BAŞLIYOR

Ziraat Bankası, son dönemde ekonomide yaşanan olumlu gelişmeleri ve maliyetlerde görülen iyileşmeyi müşterilerine yansıtmak için konut kredisi faiz oranlarını 4 Mart Pazartesi’den itibaren 120 aya kadar tüm vadelerde aylık yüzde 1.28’e indirdi. 

DESTEĞE DEVAM

Bankadan tarafından yapılan açıklamada, “Her gelir grubunda yer alan müşterilerin kullanımına sunulan bu imkanlar ile gerek konut ihtiyacı olan vatandaşlara gerekse de konut üreticisi firmalara önemli bir destek sağlanmasının yanı sıra ihtiyaç kredilerinde de müşterilere maliyet avantajı sağlanacak” denildi.

Konut kredi faizlerinde bahar havası!

Kredi faizlerinde Mart ve Nisan ayları gibi düşüşün hızlanması bekleniyordu. Merkez Bankası’nın verilerine göre; ortalama yıllık ihtiyaç kredi faizi 22 Şubat tarihi itibarıyla yüzde 25.46. buna göre; aylık ihtiyaç kredisi faizi yüzde 2.12. konut kredisi faizi de piyasada ortalama yıllık 21.47, aylık da 1.78 seviyesinde.

3 gün sonra konut alan 38 bin TL az ödeyecek!

Konut kredisi faiz oranları 1.28'e indi!

Konutta son sözü faiz söylüyor!


Geri Dön