19 / 04 / 2024

Konut kredisi almak için neler gerekli?

Konut kredisi almak için neler gerekli?

Konut sahibi olmak isteyen vatandaşlar kredi faiz oranlarındaki son durumu merak ediyor. Peki konut kredisi almak için neler gerekli?



Hemen hemen her vatandaşın en büyük hayallerinden biri de bir konut sahibi olup yaşantısını sahip olduğu o konutta geçirmektir. Fakat son dönemlerdeki ekonomik şartlar istenilen zaman ve şartlarda konut alma imkânını maalesef imkansız hale getiriyor. Sözcü'de yer alan habere göre, tam da bu noktada ise devreye konut kredileri giriyor. Konut kredisi için yapılan başvurular, konut almak hayaline en kolay şekilde sonuç veren seçeneklerden biri.  Peki, konut kredisi almak için neler gerekiyor?

Herkes konut kredisi için başvuru yapabilir mi? Konut kredisi başvurusu nereden yapılır? Bankalar konut kredisi başvurusu için hangi evrakları istiyor? İşte bu ve benzeri soruları internet üzerinden araştırarak daha ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar için yanıtlar... 

KONUT KREDİSİ ALMAK İÇİN NELER GEREKLİ?

Konut kredisine başvurmanız için gerekli şartların birincisi 18 yaşını doldurmuş olmanız, ikincisi de gelir durumunuzu belgeleyebiliyor olmanız.

Bu şartları sağladığınız takdirde bankaya;
– Başvuru Formu,
– Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi,
– İkametgah,
– Satın alınmak istenen konutun tapu belgesi fotokopisi,
– Şubece talep edilebilecek diğer belgeler
– Gelir durumunuzu gösteren belgelerini göstermeniz halinde gerekli başvuruyu yapabilirsiniz.

Gelir durumuna göre gösterilmesi gereken belgeler ise;
Özel sektör de çalışanlar için: Maaş bordrosu, SGK dökümü, ikamet belgesi, iş yeri imza sirküsü, tapu fotokopisi, varsa ek gelir belgesi,
Kamuda çalışanlar için: Maaş bordrosu, ikamet belgesi, tapu fotokopisi, varsa ek gelir belgesi,
Emekliler için: Emekli aylık dökümü, ikamet belgesi, tapu fotokopisi, varsa ek gelir belgesi,
İş yeri sahipleri için: Güncel vergi levhası, imza sirküleri, oda kayıt belgesi, bilanço ve gelir tablosu, ticaret sicil gazetesi ve tapu fotokopisidir.

Konut kredi faiz oranları düştükçe kredili satışlar artıyor!

 


Geri Dön