18 / 04 / 2024

İskan almak için neler gerekli?

İskan almak için neler gerekli?

İnşaat çalışmaları biten bir yapıda oturumun başlaması için iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki iskan almak için neler gerekli, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...



İskan almak için neler gerekli?

İnşaatı biten bir binada daire sahiplerinin binaya taşınabilmesi için söz konusu yapının "Yapı Kullanım İzni" yani "İskan Belgesi"nin olması gerekiyor. Söz konusu belgenin alınabilmesi için projenin daha önceden ruhsatlı tasdiklenen projesine uygun olarak yapılmış olması gerekiyor.


Binanın projesine ve yer aldığı bölgenin imar planına uygun yapılması halinde, müteahhitlerinin bağlı oldukları belediyeye giderek İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimlerine başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuruda bulunurken bazı belgelerin temin edilmesi de isteniyor. Peki iskan almak için neler gerekli?


İskan almak için neler gerekli?

* Yapı Kullanma İzni istemi içeren dilekçe,

* Tapu kaydı bilgileri,

* Vergi Dairesi'nden İlişki Kesme Belgesi, 

* Dış Kanal Belgesi (İZSU), 

* Telekom Olur Yazısı,

* Proje Müellifleri Raporu, 

* Yapı Denetim Kuruluşu'nun Raporu, 

* Cephe fotoğrafları – (13/18 cm),

* Emlak/Çevre Temizlik Vergisi Yoktur Yazısı,

* SSK'dan alınan Borcu Yoktur Belgesi.


Bu belgelerin temin edilip, belediyeye başvurulması ile İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimlerince gereken incelemeler yapılıyor. Binanın bölge imarına ve tasdiklenen projesine uygun olarak yapılması halinde bina iskanı veriliyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön