26 / 04 / 2024

iskan raporu

iskan raporu

İskan ruhsatı nedir?: İskan ruhsatı, bir yapının projesine uygun olarak yapıldığını ve buna bağlı olarak oturma izni verildiğini gösteren belgeye deniyor. İskan ruhsatı yapının oturuma hazır olması halinde veriliyor...

İskan raporu nasıl alınır?

Binalara alınması gereken iskan raporu nedir, iskan raporu nasıl alınır? Sorularınızın yanıtı haberimizde...

İskan almak için neler gerekli?

İnşaat çalışmaları biten bir yapıda oturumun başlaması için iskan belgesinin alınması gerekiyor. Peki iskan almak için neler gerekli, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...

İskan nasıl alınır?

Satın aldığınız konutun iskanı yani yapı kullanma izin belgesi yok. Bu durumda hangi adımları izleyeceğinizi bilmiyorsunuz. İskan nasıl alınır? sorusunun yanıtını işin uzmanı anlattı...

İskan raporu başvuru dilekçesi örneği 2022!

Yapı kullandırma belgesi olarak da bilinen iskan belgesi, binanın resmi olarak tamamlandığını ve oturuma hazır halde olduğunu gösteriyor. Bu rapor için öncelikli olarak bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapılması gerekiyor. İşte 2022 iskan raporu başvuru dilekçesi örneği...

İskan raporu alma şartları nelerdir?

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapılara iskan raporu alınması gerekiyor. Peki, iskan raporu alma şartları nelerdir? İşte, İskan raporu alma şartları!

İskan ruhsatı almak için neler gerekli?

İnşaat sahibi, müteahhidi veya yetkilisi, iskan raporu almak için dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatı almak için neler gerekli?

İskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan raporu masrafı!

İnşaat çalışmaları tamamlanmış olan yapıda oturmaya başlanabilmesi için iskan ruhsatının alınmış olması gerekiyor. Peki, iskan raporunun maliyeti ne kadardır? İşte, iskan raporu masrafı!

İskanı olmayan eve kredi verilir mi?

Ruhsatlı olarak inşa edilen binaların tamamlanmasından sonra belediyelere bağlı olarak hizmet veren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü gerekli evraklar sunularak binanın iskan raporu isteniyor. Peki, iskanı olmayan eve kredi verilir mi?

İskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

Ruhsatı olan binalar için proje ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan raporu deniyor. İşte, iskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

İskan raporu maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan raporunun alınmış olması gerekiyor. İskan alınmadan yapı kullanılamıyor. Peki, iskan nasıl alınır? İşte, iskan raporu maliyeti 2015!

Yangın güvenlik raporu dilekçesi!

Yangın güvenlik raporu, yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra, iskan için alınması gereken belgeler arasında yer alıyor. Peki, yangın güvenlik raporu dilekçesi nasıl yazılır? İşte dilekçe örneği..

Müteahhite ihtarname nasıl çekilir?

Müteahhitin sorumlulukları arasında, inşaat çalışmalarını tamamladığı yapıya iskan raporu almak da yer alıyor. İskan almayan müteahhite ihtarname çekilebiliyor. Peki, iskan almamış müteahhite ihtarname nasıl çekilir?

İskansız ev almanın sakıncaları neler?

Ruhsat ve eklerine uygun olarak inşaa edilmemiş ya da inşaat çalışmaları bitmemiş olan yapılara iskan raporu verilmiyor. Peki, iskansız ev almanın sakıncaları neler? İşte, iskansız ev almanın sakıncaları..

Yapı kullanım izin belgesi alınmazsa ne olur?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ruhsat bilgilerinin yer aldığı rapora iskan raporu deniyor. Peki, yapı kullanım izin belgesi alınmazsa ne olur?

İskan raporu alma süresi!

İskan raporu alınabilmesi için ruhsatlı olarak inşa edilen yapının inşaat çalışmalarının bitmiş olması gerekiyor. İskan raporu alma süreci nasıl işliyor? İskan raporu alma süresi ne kadardır?

iskan raporu Haberi

iskan raporu


İskan ruhsatı nedir?


İskan ruhsatı, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin İmar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından düzenlenen belgeye verilen isimdir. İskan raporunu almak için inşaat yetkilisinin bir dilekçe ile belediyeye başvurması gerekiyor.


Yapı kullanma izni, yapı tamamen bittiği takdirde tamamının, kısmen kullanılması mümkün kısımları tamamlandığı takdirde bu kısımlarının kullanılabilmesi için inşaat ruhsatını veren belediye, valilik veya yeminli serbest mimarlık veya mühendislik bürolarından, ruhsata tabi olmayan yapıların tamamen veya kısmen kullanılabilmesi için ise ilgili belediye ve valilikten izin alındığını gösterir belgeye deniyor.


İskan (yapı kullanım izni) için mal sahibinin müracaatı üzerine yapının ruhsat ve eklerine uygun olduğu ve kullanılmasında fen bakımından mahzur görülmediğinin tespiti yapılıyor.


Belediyeler, valilikler mal sahiplerinin müracaatlarını en geç otuz gün içinde neticelendiriyor. Aksi halde...