19 / 04 / 2024

Kat mülkiyeti almak için ne yapmalı?

Kat mülkiyeti almak için ne yapmalı?

Bir daireye kat mülkiyeti tapusu alınabilmesi için dairenin içinde bulunduğu yapının iskanlı olması gerekiyor. Peki kat mülkiyeti almak için ne yapmalı? Kat mülkiyeti almak için neler gerekli?



Kat mülkiyeti almak için ne yapmalı?

Bir daireye kat mülkiyeti tapusu alınabilmesi için dairenin içinde bulunduğu yapının kat mülkiyeti tapusu için gerekli olan şartları taşıyor olması gerekiyor.


Kat mülkiyeti koşullarının başında inşaat çalışmalarının tamamlanmış olması ve binaya iskan belgesinin alınmış olması geliyor. Aksi halde, yapıya kat mülkiyeti alınamıyor.


Yapıya kat mülkiyeti alınabilmesi için gerekli belgelerin temin edilerek bir dilekçe ile belediyeye başvuruda bulunulması gerekiyor. Kat mülkiyeti almak için gerekli evraklar ve dilekçe örneği aşağıda yer alıyor.


Kat mülkiyeti başvurusu için gerekenler:

- Genel inşaat projesi,

- Vaziyet planı,

- Yapı kullanma izin belgesi (iskan)

- Her bağımsız bölümün arsa payını, kat, daire, iş bürosu gibi nevini ve bunların birden başlayıp sıra ile giden numarasını, varsa eklentisini gösteren liste,

- Yönetim planı,

- Maliklerin nüfuz cüzdanları ile vesikalık fotoğrafları,


Kat mülkiyeti dilekçesi..


..........  BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

.........



......... Beldesi, ………………………. mahalle, …………………… pafta, ………. ada, ………. nu.lı parsele almış olduğum ...../ …../ 20….. tarih ve C: ..... S: ..... D: ..... nu.lı yapı ruhsatına istinaden ekte sunduğum kat mülkiyeti projesinin onaylanmasını arz ederim.



Tarih: ...../ …../ 20…..

Adı Soyadı: ……………………….

T.C. Numarası: ….……………………

İmza: ….……………………


ADRES:

……………………………………….…………….

…………………………………………………….

………………………………………….………….

Telefon No.: …………………………………....


EKLER:

1– Mimari proje (bağımsız bölümlerin ve eklentilerinin bağımsız bölüm numaraları yazılmış olacak)

2– Yönetim planı

3– Bağısız bölüm listesi (her bağımsız bölümün arsa payını, kat, daire, iş bürosu gibi nevini ve bunların birden başlayıp sıra ile giden numarasını, varsa eklentisinin gösterilmesi)

4– Yapı cephelerini gösterir (13x18) cm ebadında fotoğraf

(Daha önceden kat irtifakı kurulmuş ise 1, 2, 3 ve 4'üncü maddelerdeki belgelerin yeniden ibraz edilmesine gerek yoktur)


Kat mülkiyeti işlemleri!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön