25 / 04 / 2024

Konut kredisi başvurusunda hangi belgeler gerekli?

Konut kredisi başvurusunda hangi belgeler gerekli?

Geçtiğimiz yaz konut kredisi faizleri Kovid-19 salgını sebebiyle tarihin en düşük oranlarında kullandırıldı. Bu fırsattan yararlanan birçok vatandaş ev sahibi oldu. Ev alacak kişiler, çoğu zaman konut kredisi kullanıyor. Peki konut kredisi kullanmak için gerekli belgeler neler?



Herkes bir gün ev sahibi olmanın hayalini kurar. Ev almak isteyen çoğu kişi birikinlerinin üstüne eklemeke ve konut sahibi olmak için konut kredisi çekiyor.

Karar Gazetesi'nde yer alan habere göre; konut kredisi çekecek vatandaşların öncelikle bu krediyi alabilmesi için bazı koşullara sahip olması gerekiyor. Aynı zamanda konut kredisi kullanırken hazırlanması gereken bazı belgeler de bulunuyor:

Konut kredisi başvurusunda hangi belgeler gerekli?

Konut kredisi kullanmak için gerekli belgeler

-Banka şubesinde doldurulması gereken başvuru formu
-İkamet belgesi
-Nüfus cüzdanı
-Gelir belgesi
-Satın alınacak olan konutun tapu fotokopisi.

Konut kredisine başvuracak kişi bu evraklarla bankaya gittiğinde başvuru süreci hızlanır. 

Konut kredisi başvurusunda hangi belgeler gerekli?

Konut Kredisi Şartları Nelerdir?

Konut kredisi kullanmak isteyenlerin aynı zamanda konut kredisi alabilmek için konulan bazı şartları da karşılaması gerekiyor. Konut kredisi alabilmek için gerekli olan koşullar şunlar:

-Konut kredisi alacak olan kişinin 18 yaşında olması,

-Banka tarafından istenilen belgelerin eksiksiz şekilde hazırlanması

-Hane gelirinin konut kredisini giderebilecek miktarda olması gibi şartların karşılanması gerekiyor. 

Konut kredisi çekecek olanlar, hızlı bir şekilde karar vermeden önce bankaların kredi imkanlarını ayrıntılı şekilde araştırmalı. Her bankanın konut kredisi için, sunmuş olduğu faiz oranı değişiyor. Bu da geri ödenecek miktarı direkt olarak etkiliyor. 

Konut Kredisi Nasıl Hesaplanır?

Konut kredisinin taksit hesaplarının hesaplanması da kredi çekerken dikkat edilmesi gerekenlerden. yapılması için, faiz oranı hesaplaması yapılmalıdır. Hesaplamanın yapılabilmesi için, çekilecek olan kredi tutarı, faiz oranı ile çarpılır. Daha sonra aylık olarak ödenmesi gereken miktarlar, eşit olarak vadeye bölünür. Böylece aylık ödemeler hesaplanmış olur. 

Konut kredisi başvurusunda hangi belgeler gerekli?

Konut Kredisi Alırken Kredi Notu Önemli Midir?

Kredi çekecek vatandaşların en çok dikkat etmesi gereken ise kredi notu konusu olarak ön plana çıkıyor. Kredi notu, bankalardan kredi kullanacak kişilerin mutlaka karşısına çıkar. Hangi türdeki kredi kullanılırsa kullanılsın, kredi notu etkiler. Bir kişinin kredi notu uygun seviyede değilse kredi kullanamaz. Bankalardan kredi kullanılması için, bir kişinin kredi notunun en az 1500 olması gerekir.

Bunun altında puanı olanlar, riskli grupta yer alırlar. Kredi notu puanı daha yüksek olanlar, konut kredisi ya da diğer kredileri alırken daha avantajlı olur. Kredi notunun yüksek kalması için ise müşterilerin bankaların ödemelerinde sorun çıkmamış olması gerekli. Böylece her türlü kredi kolayca alınabilir.

Konut kredisi faiz oranları yeniden tırmanışta!

İstanbul'da konut kredisi kullanımına Kovid-19 dopingi!

Konut kredileri 2020'ye göre geriledi mi?


Geri Dön