28 / 03 / 2024

Konut kredisi çekecekler dikkat!

Konut kredisi çekecekler dikkat!

Konut kredisi kullanmadan önce dikkat etmeniz gerekiyor. Her bankanın uyguladığı koşullar değişiyor ve beraber genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları bulunuyor. İşte tüm merak edilenler...



Konut kredisi kullanmak isteyenlerin satın almak istedikleri konutun tapusu ile kredi kullanmak istedikleri bankanın şubesini ziyaret etmeleri gerekiyor. Banka başvuru işleminde ilk olarak konut kredisi başvuru formu doldurmanız istenir. Daha sonra kimlik numarası bilginiz üzerinden kredi notu ve kredi sicili sorgulaması yapılarak kredi için uygunluğunuz değerlendirilmesi şartı bulunuyor.

Konut kredisi çekecekler dikkat!

Takvim'de yer alan habere göre; yeterli bulunması halinde banka konut kredisi ekspertiz ücreti istiyor ve bu ücreti ödemeniz halinde konut kredisi eksper raporu çıkartılıp konutun değeri belirlenerek bu değer üzerinden maksimum yüzde 80 oranında kredi kullanmanıza izin veriyor. Geriye kalan yüzde 20 'lik tutar ise konut kredisi peşinatı olarak sizden tahsil edilir. Genelde konut kredisi onay süresi 3-4 iş günü arasında değişmekte olup konut kredisi ekspertiz işlemi daha kısa sürede tamamlanırsa 1-2 gün içinde dahi yapılabiliyor.

Daha sonra banka satış sürecini başlatılıyor ve tapu dairesinden randevu alınıp bankanın avukatı ile beraber 'konut kredisi kullanmak istiyorum' diyen vatandaşlar satışı yapacak olan kişi ile beraber tapuya gidilip satış yapılıyor. Banka avukatı bu esnada tapu kütüğü kaydına banka adına tapuya ipotek şerhi koydurur ve konut kredisi borcu tamamlanana kadar tapuya ipotek şerhi uygulanıyor.

Konut kredisi çekecekler dikkat!

Ev Kredisi Şartları Nelerdir?

Her bankanın uyguladığı koşullar değişiyor ve beraber genelde tüm bankaların ortak olarak aramış oldukları konut kredisi şartları bulunuyor. Örneğin kredi çekilip satın alınmak istenen konutun tapusunun olması tüm bankalar tarafından aranılan şartlardan biridir. Yine konutun iskanının bulunması, kredi çekmek istiyorum diyen kişinin yüksek kredi notu ortalaması bulunması, temiz bir kredi sicili bulunması, maaşı ile kullanmak istediği kredi notu ortalamasının arasında yarı yarıya oran bulunması aranılan ortak şartlardandır.

Konut kredisi çekecekler dikkat!

Ev alacaklar dikkat! Bu haberi okumadan geçmeyin!

250 bin TL'lik konut kredisinin aylık taksitleri ne oldu?


Geri Dön